21 personer varetægtsfængslet for stenkast mod politiet

16x9
21 personer er varetægtsfængslet efter stenkast mod politiet den 17. juni. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Ved politiets rydning af boderne i Pusherstreet d. 17. juni, blev politiet mødt med voldsomme stenkast, da de forlod Christiania.

21 personer er varetægtsfængslet for at kaste med sten mod politiet under rydningen af boderne i Pusherstreet den 17. juni.

Politiet har indtil videre udpeget 30 stenkastere på videooptagelser, hvoraf 21 altså er varetægtsfængslede, fire er efterlyst og fire mangler at blive identificeret, oplyser politiet.

Mange af de anholdte og efterlyste er blevet identificeret med befolkningens hjælp.

- Vi var selvfølgelig meget spændte på, hvad det ville give af respons fra borgerne, når vi sendte så mange efterlysninger ud på samme tid. Men antallet af henvendelser har været overvældende og har bidraget til, at vi har identificeret yderligere 12 gerningsmænd til vold mod politiet, siger leder af Task Force Pusherstreet Dannie Rise og tilføjer:

- Der er også enkelte af gerningsmændene, som selv har meldt sig, og vi håber med denne opdatering, at vi får identificeret de sidste fire, siger Dannie Rise.

Flere kan forvente besøg fra politiet

Efterforskningen fortsætter og den fortsatte gennemgang af videomaterialet fra dagen afslører til stadighed nye stenkastere, som kan forvente et besøg af politiet og at blive stillet for en dommer.

- Det at angribe og forsøge at skade en politibetjent, der blot passer sit arbejde, er komplet uacceptabelt. At folk kan opføre sig så hensynsløst, og at man kan få sig selv til - uden tanke for et andet menneskes liv og førlighed - at kaste en flere kilo tung sten mod et andet menneske, kan til stadighed godt chokere mig. Der venter disse mennesker ubetingede fængselsstraffe og vi håber, at det fremover vil give stof til eftertanke hos de mennesker, som kan få den tanke, at kaste med sten mod politiet, siger Dannie Rise, og fortsætter: 

-Jeg vil gerne rette en stor tak til de borgere, der har henvendt sig med hjælp til at finde de skyldige. Det var aldrig lykkedes politiet at identificere så mange gerningsmænd uden deres hjælp.

Flere tip modtages gerne

Politiet kan på egne optagelser se, at civile borgere også går og filmer. Hvis nogen har lyst til at dele disse optagelser med politiet, kan de henvende sig til Københavns Politi.

Hvis offentligheden kan hjælpe bedes de ringe på til Københavns Politi på telefon 1-1-4 eller 4174-0360, eller via Politiets app (Tip Politiet).