Tre kendte skal vidne i Se og Hør-sag

En politiker, en studievært og en operachef oplevede alle, at Se og Hør misbrugte deres hemmelige kreditkortoplysninger. Nu skal de vidne i retten.

Sagen om Se og Hørs betalte kreditkortkilde begynder fredag den 9. september, hvor tys tys-kilden selv - Peter Bo Henriksen - for første gang sætter sig på anklagebænken i Retten i Glostrup.

I løbet af retssagen, der løber over 20 dage og frem til slutningen af november, vil alle de tiltalte på skift blive afhørt - inden en række vidner og eksperter bliver indkaldt.

Blandt dem tre af de kendte personer, hvis kreditkortoplysninger ifølge anklagemyndigheden er blevet fremskaffet på ulovlig vis:

Politiker Morten Helveg Petersen, studievært Line Baun Danielsen samt tidligere operachef Kasper Bech Holten.

Helveg har ikke hørt noget

TV 2 har været i kontakt med Morten Helveg Petersen, som fortæller, at han ikke har modtaget nogen vidneindkaldelse. 

- Jeg ved ikke, hvad der er op og ned i det her. Men det er klart, hvis politiet beder mig om en forklaring, så stiller jeg selvfølgelig op. Men jeg har altså ikke hørt noget. Jeg går ud fra, de henvender sig, hvis de vil have mig til at møde op, siger han til TV 2. 

Kolleger skal vidne

Desuden fremgår det af vidnelisten til retssagen, som TV 2 er i besiddelse af, at en række tidligere og nuværende ansatte på Se og Hør skal afgive forklaring - ligesom tidligere redaktionschef Kim Bretov og nyhedschef Lise Bondesen står på listen.

Kim Bretov og Lise Bondesen, der begge var mellemledere på Se og Hør i den periode, hvor tys tys-kilden som udgangspunkt modtog 10.000 kroner om måneden for at udlevere kreditkortoplysninger på kendte og kongelige - begge to personer, som også er tiltalt i sagen, men som ventes at tilstå under et særligt retsmøde torsdag den 25. september.

Flere af de andre vidner har også været sigtet for deres rolle i sagen og må forventes at have et indgående kendskab til de arbejdsprocesser, der drejede sig om de hemmelige kreditkortoplysninger - også selvom politiet ikke har ment, at de kan straffes i sagen.

Københavns Vestegns Politi og anklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke ønsket at udtale sig yderligere om den kommende retssag.

Holder tidsplanen, vil der falde dom i Se og Hør-sagen den 24. november 2016.