Krimi

Fængsles efter Facebook-trusler mod politiker: 'Vil du gerne dø?'

Mai Mercado er p.t. på barsel med sin datter. Asger Ladefoged / Scanpix Denmark

I juni fik det konservative folketingsmedlem Mai Mercado tilsendt trusler efter en opdatering på Facebook.

En 29-årig mand fra Haderslev er ved Retten i Sønderborg blevet idømt fem månders ubetinget fængsel for trusler og vidnetrusler mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado.

Truslerne blev sendt via Facebook tidligere på sommeren. Manden skrev blandt andet til Mercado, om hun ville dø. Retten frifandt manden i et af trusselsforholdene, da man ikke fandt, at udsagnene var trusler i straffelovens forstand.

Opdatering på Facebook satte sindende i kog

Det var en opdatering på Facebook, der førte til truslerne.

Mai Mercado, der p.t. er på barsel fra arbejdet i Folketinget, gik på dagen derhjemme med sin nyfødte datter og fulgte via TV 2 NEWS med i Københavns Politis aktion på Christiania, hvor hash-boderne på Pusher Street blev fjernet. Findes der noget bedre, spurgte hun selv på Facebook - og gav også svaret:

- I love it. 

Det fik sindene i kog, fortalte Mercado i en ny opdatering, hvor hun fortalte om de barske reaktioner som for eksempel "brænd i helvede", "du fortjener et syrebad mens dine børn kigger på", "håber du får besøg i nat og bliver gennemsmadret", "dø luder", "jeg håber du blir savet i stykker", "Håber dig og dit klamme barn dør af aids fucking herbes infektseret lorte luder".

Sagen blev anmeldt af Folketingets Sikkerhedsafdeling.