Emilie Meng-sagen

Politiet i Skive drosler ned: - Emilie er nok ikke set i byen

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Flere jyske borgere mener at have spottet forsvunde Emilie Meng i Skive. Intet tyder dog direkte på, at hun har været i byen, siger politiet.

Trods flere uafhængige henvendelser fra offentligheden tvivler Midt- og Vestjyllands Politi på, at 18-årige forsvunde Emilie Meng fra Korsør er set i Skive. 

Det siger politikommissær Christian Toftemark Jørgensen fra lokalpolitiet i Skive tirsdag til TV 2.

- Vi drosler lige så stille ned og tager det roligt. På nuværende tidspunkt er der ikke noget, som med sikkerhed tyder på, at hun har været her, fastslår politikommissæren.

Eftersøgning kastede henvendelser af sig

Den jyske politikreds har siden søndag modtaget omkring 15 henvendelser fra borgere i Skive og omegn, som mener at have set den forsvunde pige i området. 

Søndag aften så en borger en ung pige, der trak med en cykel på Havnevej i Skive. Pigen lignede den forsvundne Emilie Meng så meget, at borgeren tog et billede af hende, og det fik politiet til at lave en eftersøgning med hunde i området.

Eftersøgningen gav dog intet resultat, og billedet er efterfølgende sendt til Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, som afviser, at det er Emilie Meng på fotoet. 

- Jeg har set et foto fra Skive, men jeg mener ikke, det er Emilie, der er på billedet, siger Marianne Roed, der er efterforskningsleder i sagen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, til TV 2 tirsdag.

Ikke Emilie på billedet

Selv om politiet i Skive drosler ned, undersøges fortsat de henvendelser, som peger i samme retning, understreger politikommissær Christian Toftemark Jørgensen. 

- Vi undersøger de henvendelser, som er relevante. Men nogle af oplysningerne er over 14 dage gamle, og de er svære at følge op på, lyder meldingen. 

Emilie Meng skulle ifølge henvendelserne blandt andet være set i området ved Krabbesholm og på McDonalds i Herning og Skive.

Politiet har derfor bedt om overvågningsvideo fra stationen i Skive, som skal undersøges nærmere. 

Overvågning fra togstation

- Vi har talt med Arriva og fået dem til at sikre noget overvågning fra banegården, som vi nu skal have kigget nærmere på, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Det er nu op til lokalpolitiet i Skive at arbejde videre med henvendelserne og videomaterialet - i samarbejdet med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fastslår over for TV 2, at hun vil tage kontakt til politiet i Midt- og Vestjylland og høre mere om deres efterforskning.

Emilie Meng blev sidst set 10. juli, da hun forlod Korsør Station efter en bytur.