Fjernelse af hashboder: Yderligere tre personer varetægtsfængslet

16x9
I alt er 19 af 29 påståede stenkastere blevet sat bag tremmer i kølvandet på en stor politiaktion 17. juni, da politiet fjernede 37 hashboder i Pusher Street. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Ved aktion fjernede politiet Christianias hashboder, men blev samtidig overdænget med sten og flasker.

Regnskabet efter en stor gruppe personers angreb mod politiet på Christiania tidligere på sommeren er endnu ikke endeligt gjort op - men det nærmer sig.

Lørdag har en dommer i Københavns Dommervagt valgt at varetægtsfængsle yderligere tre personer for stenkast mod politiet.

Dermed er i alt 19 af 29 påståede stenkastere blevet sat bag tremmer i kølvandet på en stor politiaktion 17. juni, da politiet fjernede 37 hashboder i Pusher Street.

Yderligere en person er blevet sigtet, men grundet sygdom blev vedkommende ikke stillet for en dommer.

Politi: Vi går seriøst efter dem på fri fod

Politikommissær Steffen Steffensen fra Københavns Politi fortæller, at det er magtpåliggende for politiet at fange de resterende mistænkte.

- Vi går seriøst efter dem, siger han om de ni personer, der endnu er på fri fod.

- Jeg vil gerne opfordre dem til at melde sig til politiet, så vi slipper for at skulle bruge mere energi på det, lyder det fra politikommissæren.

De seneste varetægtsfængslinger sker, efter at politiet torsdag offentliggjorde billeder af 16 eftersøgte personer, som man endnu ikke havde fanget.

Fredag førte det til varetægtsfængslingen af fire personer, mens yderligere tre altså er fulgt lørdag. I første omgang vil de være frihedsberøvet i 19 dage.

Ved politiaktionen 17. juni, der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania, kom seks betjente til skade, og to måtte på skadestuen.

Politiet skønner, at mellem 30 og 35 personer deltog i at kaste sten, flasker og jernkæder mod politiet under aktionen.