Krimi

Hemmeligt skyderi: 23-årig fængslet for drabsforsøg med maskinpistol

En 23-årig, der på Facebook bekender sig til banden Black Jackets, er fængslet for hidtil ukendt skyderi med en maskinpistol i Taastrup i maj.

Københavns Vestegns Politi løfter nu sløret for et hidtil ukendt skyderi begået med maskinpistol, der skal have fundet sted 19. maj 2016 omkring kl. 23.20 på Taastrupgårdsvej i Taastrup - omtrent midt mellem København og Roskilde.

Det sker i sigtelsen mod en 23-årig mand, der i går blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup og sigtet for drabsforsøg på flere ukendte mænd.

Den 23-årige bekender sig på sin Facebook-profil til gruppen Black Jackets, der ifølge Københavns Vestegns Politi i øjeblikket menes at være i konflikt med flere andre bandegrupperinger.

Konflikter, der var så højspændte, at politiet i timerne inden skyderiet havde lukket Black Jackets' klubhus i Albertslund.

Om skyderiet 19. maj var et led i disse konfliktscenarier er indtil videre uvist. Københavns Vestegns Politi ønsker ikke at udtale sig om sagen. Politikredsen har også tidligere afvist at give aktindsigt i oplysninger, der kan belyse konflikterne - herunder hvem Black Jackets menes at bekrige.

Ifølge sigtelsen sad den 23-årige i en Audi på Taastrupgårdsvej, da han omkring kl. 23.20 åbnede ild med en maskinpistol mod en anden bil, en Passat.

Der befandt sig flere personer i eller omkring Passaten - ifølge sigtelsen er personernes identitet ikke kendt af politiet - men ingen af dem blev dog ramt.

Politiet mener, at den 23-årige ønskede at dræbe dem og har derfor sigtet ham for drabsforsøg.

Den 23-årige nægtede sig under grundlovsforhøret skyldig. Hvad der ellers skete under retsmødet er uvist, da retten lukkede dørene af hensyn til sagens efterforskning.

Udfaldet blev dog, at den unge mand skal være fængslet frem til 1. september 2016, oplyser Retten i Glostrup fredag til TV 2.

Black Jackets er en relativt ny grupperingen i Danmark. Politiet mener, at gruppen er i konflikt med flere bandegrupperinger, og at dette har ført til adskillige skyderier.

Andre politikredse har tidligere udpeget to af grupperne til at være Gremium og Loyal To Familia.

I København menes konflikten med gruppen Gremium at have kostet en 23-årig mand livet på Frederiksberg i juni. Her åbnede folk, som politiet knytter til de to grupper, ild mod hinanden fra to biler.

Flere mænd er fængslet for skyderiet, men politiet mener, at der fortsat er gerningsmænd på fri fod i sagen.