Krimi

Lykønsket af rockere efter dom: Hash-bagmand tilstår og får strafrabat

Flere Hells Angels-rockere mødte op i retten, da 43-årig christianit tilstod, at han gennem et år og to måneder havde været chef for hashbod.

Ja, hashhandlen på Christiania er organiseret.

Ja, jeg var ejer og leder af en hashbod i et år og to måneder.

Og ja, jeg scorede flere millioner på hash-salget, som jeg brugte på luksus-ure, diamanter, guldmønter og ure.

Omtrent sådan kan det koges ned til, da den 43-årige christianit Carsten Diemer i dag tilstod i Københavns Byret, at han stod bag en organisation i Pusher Street, der havde solgt flere hundrede kilo hash gennem godt et år.

Den 43-årige var tiltalt for både at have været ejer af en hash-bod kaldet 'Fronten' og stå bag en jointfabrik. Samlet set skulle det have gjort ham ansvarlig for 1230 kilo hash- og cannabisprodukter, lød det i retsmødebegæringen, som specialanklager Laura Birch læste op i retten.

Hash-fabrikken, der ifølge sigtelsen samlet set have produceret knap 190.000 joints, ville den 43-årige dog ikke kendes ved. Alligevel besluttede Laura Birch i retten, at sagen kunne køre som tilståelsessag - og stregede hash-fabrikkerne fra anklagerne mod christianitten.

Mindre end en time senere blev den 43-årige blev idømt tre år og ni måneders fængsel for salg af 493,1 kilo cannabisprodukter fra 23. juli 2014 til 17. september 2015, hvor Københavns Politi slog til - altså langt under det halve af den mængde, som politiet frem til dagens retsmøde mente at have beviser for, at der var blevet solgt under Carsten Diemers ledelse.

I hvert fald tre Hells Angels-rockere var mødt op i retten, hvor de i pausen og efter retsmødet talte jovialt og gav hånd til ikke bare 43-årige Carsten Diemer, men også flere af de øvrige medtiltalte, som var kørt ind i retten for at kunne høre christianittens forklaring.

Den 43-årige var indtil i dag en del af et 16 mand stort hash-kompleks, som egentlig skulle have kørt ved Københavns Byret fra 31. august og til april 2017 over hele 65 retsdage.

Specialanklager Laura Birch mente i retten, at den 43-årige skulle idømmes fem års fængsel. Hun lagde vægt på, at han havde været leder, at handlen havde været organiseret, og at der var solgt næsten 500 kilo over mere end et år.

Omvendt mente Carsten Diemers forsvarer, Lene Sejersen, at han alene skulle idømmes to år og seks måneders fængsel. Hun fremførte, at han ikke tidligere var straffet for hash-kriminalitet, og at det burde give en klækkelig rabat, at han nu havde tilstået.

Et synspunkt, som dommer Marianne Madsen var enig i, da hun fastsatte straffen. Hun sagde, at den slags ikke var nogen 'eksakt videnskab', men at hun havde trukket 'ret meget fra', fordi den 43-årige tilstod.

- Så kan man altid drøfte, om jeg har regnet rigtigt, men det er altså det, jeg er nået frem til.

Den 43-årige blev efter dommen lykønsket af de fremmødte rockere fra Hells Angels, hvoraf én i øvrigt for nyligt selv er dømt for at være en del af toppen af en hash-organisation på Christiania.

Ifølge TV 2's oplysninger er den 43-årige langt fra ene om, at lægge kortene på bordet i retten. 11 af de øvrige tiltale i sagen ventes de næste uger at gøre det samme.

Carsten Diemer modtog dommen, og specialanklager Laura Birch oplyste efter retsmødet, at Københavns Politi heller ikke ønsker at anke den.