To kvinder er stadig i livsfare efter altan-kollaps

Seks unge blev bragt til sygehus, efter at altan styrtede ned i Nykøbing Falster. Fire er fortsat indlagt.

En ungdomsfest i Nykøbing Falster endte natten til søndag katastrofalt, da en altan brød sammen, og seks unge styrtede ned på et flisebelagt område.

To af de unge - to kvinder på 19 og 20 år - kom alvorligt til skade.

- Deres tilstand er stabil, men de er i livsfare og ligger i respirator, siger vagtchef Henrik Karlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søndag eftermiddag.

Falder seks meter ned på fliser

Politiet fik anmeldelse om ulykken på Hammerlodden klokken 00.49.

- Under festen er seks af de unge gået ud på altanen, fortæller Henrik Karlsen

- Pludselig falder bunden ud af altanen, og de styrter seks meter ned på et flisebelagt område, fortsætter han.

De tre mænd og tre kvinder i alderen 18-21 år er alle bragt til sygehuset, og to af dem er som nævnt i livsfare. De er indlagt på Rigshospitalet.

- To af de andre er indlagt på Køge Sygehus med henholdsvis knoglebrud og hjernerystelse. De to sidste er blevet sendt hjem efter behandling på skadestuen, siger vagtchefen.

Altaner er over 10 år gamle

Han fortæller, at der er tale om en ældre ejendom.

- Vi har talt med ejeren, der har sagt, at han købte ejendommen for 10 år siden, og da var altanerne dér. Men han ved ikke, hvornår de er sat op.

- Nu skal en byggesagkyndig undersøge altanerne for at finde ud af, om de generelt er i dårlig stand. Det sker først i morgen, så indtil videre har vi spærret området af, siger Henrik Karlsen søndag formiddag.

Efter ulykken har de øvrige beboere i ejendommen fået besked om, at de ikke må bruge deres altaner, før de er blevet undersøgt.