Krimi

Tre unge anholdt: Sigtet for at have befamlet 16-årig på Langelandsfestivalen

Langelandsfestivalen MOGENS FLINDT / Scanpix Nordfoto

Tre unge asylansøgere er sigtet for at have fastholdt og befamlet en 16-årig pige. Fyns Politi efterlyser nu andre, som har været udsat for det samme.

Fyns Politi oplyser, at tre unge asylansøgere fra Langeland, 15, 16 og 17 år er blevet anholdt efter en episode på Langelandsfestivalen natten til lørdag, hvor en 16-årig pige ifølge sigtelsen mod de tre blev fastholdt og befamlet af de tre i forening. Nu efterlyser politiet andre piger, som har været udsat for det samme på festivalen.

- Hvis man har oplevet noget lignende på gratis-området på festivalen, skal man kontakte os, siger vagtchef Christian Rasmussen, Fyns Politi, til TV 2.

Episoden, hvor den 16-årige ifølge sigtelsen blev fastholdt og befamlet, skete natten mellem fredag og lørdag mellem klokken 01.00 og klokken 02.20.

Efter episoden anmeldte den 16-årige pige til politiet, at hun var blevet holdt fast og befamlet.

 - Vi havde en patrulje nede i gratisområdet ved festivalen, og den blev kontaktet af pigen, som fortalte, at hun var blevet fastholdt og befamlet uden på tøjet, siger vagtchef Christian Rasmussen fra Fyns Politi til Ritzau

Ud fra pigens signalement blev de tre unge asylansøgere anholdt lørdag aften, og de er nu sigtet for blufærdighedskrænkelse. Christian Rasmussen oplyser at de tre dog ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

- Nej, og vi må fastholde at de ikke er dømt - men kun mistænkt. De er løsladt, men sigtet for blufærdighedskrænkelse, oplyser Christian Rasmussen.