Flere lejre i Hovedstaden: - Det flyder med affald, menneskeafføring og urin

Flere steder opstĂĄr sĂĄkaldte 'romalejre' til gene for de kommunalt ansatte, der skal rydde efter dem.

Torsdag kunne TV 2 Lorry fortælle, at en gruppe romaere havde slĂĄet lejr ved Køgebugt  Strandpark - til stor gene for bĂĄde beboerne og strandparkens medarbejdere. 

Efterfølgende har TV 2 fĂĄet en henvendelse fra en kommunalt ansat ved renholdsafdelingen i Københavns Kommune, der ogsĂĄ træt af at rydde op efter det, som han kalder 'romalejre'. For et par dage siden tog han disse billeder ved Gl. Ellebjerg Station.

- Det flyder med affald, menneskeafføring og urin, lyder det fra den kommunalt ansatte, der ønsker at være anonym.

Han fortæller, at der ofte bunker af computeraffald, tøj og deciderede tyvekoster.

- Vi kan se, når de kommer og bytter varer og læsser varer af, forklarer han til TV 2.

Nu har Københavns Kommune sat skilte op, hvor der står, at camping er forbudt.

Den kommunalt ansatte forklarer, at der er mange lastbilchauffører, der kommer og overnatter ved Gl. Ellebjerg Station, der er generet af lejren.

- Der er ofte mellem otte og ti biler ved lejre, ofte med fire-fem personer i hver.

Borger rydder dagligt op efter svineri

Torsdag kunne TV 2 Lorry fortælle om Ruth Swedenborg,der bor tæt ved Køge Bugt Strandpark pĂĄ Avedøre Holme.

Hver dag gĂĄr hun rundt og rydder op efter en romalejr, som permanent har slĂĄet sig ned i omrĂĄdet. Her finder hun bĂĄde benznholdere, værktøj og elektronik i buskene.

- Det kan være 30-40-50, nĂĄr der er flest, og sĂĄ man har man ikke lyst til hverken at parkere her eller gĂĄ tur herud, siger Ruth Swedenborg til TV 2 Lorry. 

Svært opgave for politiet

Brian Toftemann, der er fungerende vicepolitiinspektør hos Vestegnens Politi, bekræfter, at der er tale om romaer ved Køgebugt Strandpark, og siger, at man ikke har givet bøder for den hærgen, der har været pĂĄ omrĂĄdet. Men at samtlige de bortviste er blevet registreret af politiet.

- Vi kan ikke bevise, at det er dem, og så kan vi ikke straffe dem. Det er svært at bevise, hvem der er ansvarlige i sager som denne, medmindre vi tager dem på fersk gerning.

Han understreger overfor TV 2 Lorry, at politiet er opmærksom pĂĄ gruppen. 

- Vi kører ud, når vi får henvendelser om det her, men som alle andre opgaver, så er det her en prioriteret opgave. Har vi andre alvorlige opgaver, så prioriterer vi dem over en lejr - selvfølgelig gør vi det, siger han.