René Dif: Tiltalte i Se og Hør-sag skal have mere end seks års fængsel

Kendissen René Dif er tilfreds med, at de tiltalte i Se og Hør-sagen muligvis står over for en fængselsstraf, men straffen kunne godt være hårdere.

Aqua-stjernen René Dif er glad for, at ordet fængselsstraf figurer flere gange i Se og Hør-sagens anklageskrift.

Han var selv en af de kendte, som tys tys-kilden, Peter Bo Henriksen, videresolgte oplysninger om og ser gerne, at de tiltalte bliver straffet hårdt.

- Jeg synes, det er helt fint, at anklageren kræver fængsel, men hvis det stod til mig, så skulle de have mere end de seks år, siger han til TV 2.

Anklageren kræver alle de otte tiltale i sagen fængslet. Strafferammen er op til seks år.

Manglende tiltro til retssystemet

Det tidligere Aqua-medlem, der nu gør den som privatkok, synes, at det er bekymrende, at det er 163 kendte personer – heraf er oplysninger fra 135 delt med Se og Hør -, som tys tys-kilden har skaffet sig adgang til.

- Det er foruroligende og også skræmmende, at han har fulgt med i mit og så mange andres privatliv, siger han.

For ham handler straffen både om princip og retfærdighed, men han har ikke megen tiltro til det danske retssystem.

- Jeg håber, de får det, de fortjener (fængselsstraf, red.), men kender man det danske retssystem ret, så får de bare en bøde, siger han og fortsætter:

- Det ville fantastisk, hvis straffen blev fængsel, men jeg skal se det, før jeg tror det.

Lader sig ikke skræmme

René Dif håber, at hele sagen har efterladt tys tys-kilden med en dårlig smag i munden.

- Han kunne jo prøve at sætte sig ind i at få delt sit privatliv med alle - selvom hans liv nok ikke er lige så interessant, siger kendissen.

Selvom René Dif dengang det stod på flere gange undrede sig over, hvordan Se og Hør vidste så meget om, hvad han lavede, og hvor han befandt sig, har det ikke sat dybere spor hos ham.

- Der skal mere til at skræmme mig, siger René Dif.

Bog afslørede det hele

I sagen er i alt syv nu tidligere medarbejdere fra Se og Hør tiltalt for at have købt uberettigede kontooplysninger af en tys tys-kilde. Også Aller Media står til at få en bødestraf.

Kilden selv er den ottende tiltalte i sagen og har skaffet sig adgang til oplysningerne via sit job hos IBM, der løste opgaver for NETS - det tidligere PBS.

Blandt det delte materiale er blandt andet oplysninger om prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse i 2008.

Sagen kom for første gang frem i lyset i 2014, hvor tidligere Se og Hør-ansat Ken Rasmussen udkom med bogen ’Livet, det forbandede’, som beskrev arbejdsgangen på det fiktive blad ’Set og Hørt’.