Krimi

Kvindelig betjent udstillet på Youtube: Udspurgt om sine børn for rullende kamera

Personlige oplysninger på en betjent er endnu engang havnet på nettet.

Antal børn, adresse, alder.

Det er en del af de personlige informationer på en kvindelig politibetjent, som hun får listet op af en person, der samtidig filmer hende, mens hun er på arbejde på Christiania i København. Formanden for Københavns Politiforening kalder episoden for chikane.

- Jeg er rasende. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at en professionel kollega skal finde sig i den behandling, siger Michael Bergmann Møller.

Personen, der filmer den kvindelige betjent, kender blandt andet hendes fødselsår, hvor og hvornår hun har taget sin ungdomsuddannelse, hendes tidligere og nuværende efternavn, hendes telefonnummer og personlige adresse. Efterfølgende er videoen, som også er tekstet med de mange informationer, blevet lagt på Youtube.

Det er seneste udvikling i sagen om en hjemmeside, der offentliggør personlige oplysninger på betjente i Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

Hjemmeside offentliggør navne og billeder

Mandag kunne TV 2 fortælle, hvordan hjemmesiden udstiller blandt andet navne og billeder på politibetjente, der alle har deres daglige gang på Christiania i København.

- Formålet er at udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania, står der på hjemmesiden.

På Youtube har en bruger med samme navn som hjemmesiden mandag offentliggjort videoen med den kvindelige betjent.

Politiforening: Betjente er nødt til at inddrage familier

- Betjentene bliver utrygge, når de skal passe deres arbejde, og de bliver jo nødt til at inddrage familien på en eller anden måde. For de bliver jo hamrende nervøse, siger formand for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller.

Formanden understreger, at han er meget imponeret over, hvordan betjenten håndterer situationen.

- Hun gør det topprofessionelt, siger han.

Frygter samme forhold som fængselsbetjente

Formanden kan dog godt frygte, hvordan fremtiden udvikler sig for betjentene på Christiania.

- Jeg er nervøs for, at vi får samme forhold, som fængselsbetjente er udsat for. Hvor de bliver opsøgt i fritiden, siger han og henviser til, at fængselsbetjente gentagne gange er blevet udsat for grov vold i fritiden.

Så sent som i sidste uge blev en fængselsbetjent skudt to gange i benet, da han skulle møde på arbejde.

Almindeligt for betjente at blive udsat for chikane

Michael Bergmann Møller forklarer, at det er almindeligt, at politibetjente bliver udsat for chikane, når de er på arbejde på Christiania.

- På Christiania er det organiseret. Det er standard, at betjente bliver generet, når de er på arbejde der. Og det er på alle mulige niveauer og forskellige former for chikane.

Ifølge ham er det på nuværende tidspunkt svært for betjentene at gøre noget ved chikanen, og derfor efterlyser han politisk handling.

- Som det er nu, er der desværre ikke rigtig noget at gøre ved det. For man må eksempelvis gerne filme på offentlig vej.

- Men der skal være en anden lovgivning. Man bør måske lægge op til, at det kan straffes, hvis det bliver chikane, som det er tilfældet i videoen med den kvindelige betjent.

Ministeren må på banen

Konkret savner Michael Bergmann Møller at høre fra justitsminister Søren Pind (V).

- Jeg synes, at det er på tide han kommer på banen og bakker sine folk op, siger formanden.

TV 2 har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Søren Pind, men det har indtil videre ikke været muligt. 

TV 2 bringer ikke adressen på hjemmesiden, da TV 2 ikke ønsker at promovere sidens indhold.