Krimi

Betjent udstillet i video: Tidligere ungdomspolitiker står bag

Tidligere ungdomspolitiker står bag videoen af politibetjent.

Det er ikke en helt ukendt person, der står bag kameraet og filmer en chikanerende video af en kvindelig politibetjent fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

Ifølge TV 2s oplysninger er det Nicolai Oster, der er tidligere næstformand i Liberal Alliances Ungdom, som filmer videoen og udspørger betjenten om flere personlige forhold.

På en video på nettet udstiller du en kvindelig betjent med navn og adresse, og du nævner også hendes børn. Hvorfor gør du det?

- Det gør jeg ikke, siger Nicolai Oster til TV 2.

Nicolai Oster afviser flere gange at have noget med videoen at gøre, men flere kilder bekræfter over for TV 2, at han står bag.

Det er uvist, om det er Nicolai Oster selv, der har offentliggjort videoen på Youtube.

Har tidligere offentliggjort video af politiet

Det er ikke første gang, at Nicolai Oster filmer politibetjente på arbejde. For to år siden offentliggjorde han en video, hvor han blev nøgenvisiteret af politiet, der mistænkte ham for at have euforiserende stoffer på sig.

Dengang sagde Nicolai Oster, at han ikke mente, der var et gyldigt mistankegrundlag for at tilbageholde ham. På den baggrund argumenterede han for, at det var fuldt berettiget, at han videodokumenterede hændelsen.

- Der er utallige mennesker hver eneste dag, der oplever at blive udpeget tilfældigt, fordi de opholder sig i nærheden af en metrostation. Mange oplever at blive visiteret og endda blive lyst ned i underbukserne med en lommelygte. Det tror jeg er mere krænkende, end at en betjent får filmet sit arbejde, sagde Nicolai Oster dengang.

- Det har jo tydeligt vist sig at være fornuftigt. Der var aldrig kommet en sag ud af det, hvis jeg ikke havde dokumenteret det, sagde han også.

Hjemmeside udstiller betjente

Videoen af den kvindelige betjent er lagt på videotjenesten Youtube af en profil, der har samme brugernavn, som den hjemmeside, TV 2 for første gang omtalte mandag.

Her bliver personlige oplysninger på politibetjente, som arbejder på Christiania i København, offentliggjort på nettet.

- Formålet er at udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania, står der på hjemmesiden.

Siden har mødt massiv kritik, og det samme gør videoen af den kvindelige betjent også nu.

Michael Bergmann Møller, der er formand for Københavns Politiforening, kalder hændelsen for chikane, men tilføjer, at det er almindeligt for betjente at blive generet voldsomt, når de arbejder på Christiania.

- På Christiania er det organiseret. Det er standard, at betjente bliver generet, når de er på arbejde der. Og det er på alle mulige niveauer og forskellige former for chikane, siger han.

TV 2 bringer ikke adressen på hjemmesiden, da TV 2 ikke ønsker at promovere sidens indhold.