Krimi

Nyt mobil-spil giver opkald til politiet: Her er deres budskab til Pokémon-jægerne

Pokemon-jagt med mobiltelefoner har resulteret i en del anmeldelser til politiet. CHRIS HELGREN / Scanpix Denmark

Jagten på de små monstre medfører anmeldelser og igangsatte alarmer over det meste af landet.

Det er blevet populært at fange Pokémon med sin telefon. Faktisk er det så populært, at folk er villige til at bryde loven for at fange de små figurer.

App'en Pokémon GO er netop kommet til Danmark. Den giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange og træne de små monstre.

App'en bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at pokemonerne går rundt i gadebilledet.

Men hvad gør man, hvis der står en sjælden Pokémon i en anden persons have? Tilsyneladende frister det mange danskere, der sætter pokemon over privat ejendomsret.

- Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor Pokémonjægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud, siger Thomas Christensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Politiet: Vi har en servicemeddelelse

Hos Nordsjællands Politi har man nu delt en opfordring til de mange Pokémon-spillere. Kort og godt opfordrer man til ikke at gå efter alle Pokémon derude.

POKÉMON, DU SKAL (IKKE) FANGE DEM (ALLE SAMMEN) I weekenden blev det officielt muligt at downloade app’en Pokémon Go...

Posted by Nordsjællands Politi on Monday, July 18, 2016

- Husk at tænke jer om, når I begiver jer ud på togt. Kig op fra telefonen ofte, når I går tur, og lad telefonen HELT være, når I cykler eller kører bil. Lad være med at gå ind i folks haver, på virksomheders P-pladser og lignende, også selvom Pikachu er der. Helt generelt kan vi koge rådene ned til: Vær opmærksom, vis hensyn og begiv jer ikke ind på privat grund, lyder det fra politikredsen på Facebook.

Politiet indrømmer dog, at de ikke helt forstår spillet:

- Til de uindviede, så er Pokémon Go et spil til mobilen, hvor man skal… Ja, vi har egentlig lidt svært ved at forklare og forstå, præcist hvad det er, men brugerne bevæger sig i hvert fald rundt i det offentlige rum med deres mobiler og fanger Pokémon-figurer på skærmen af deres telefoner, skriver de og ønsker jægerne en god og sikker Pokemón-jagt.

Ambassade undrede sig

Søndag aften satte nogle Pokémonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.

- Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en Pokémon, siger vagtchefen.

Også i København har de lagt mærke til fænomenet.

- Vi fik blandt andet en besked fra den amerikanske ambassade. De kunne ikke forstå, at der var folk, som gik mistænkeligt rundt ude foran, siger vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi.

Hos Fyns Politi ringede en borger ind, fordi der luskede en Pokémonjæger rundt på en anden persons grund.

Hos Nordsjællands Politi har man fået et par anmeldelser, fordi personer foretager uhensigtsmæssige standsninger i trafikken, hvis der dukker en sjælden Pokémon op, mens de kører bil.

Populært spil

Tidligere på ugen bad Danmarks Tekniske Universitet folk om ikke at bryde ind på en byggeplads, fordi der lå et såkaldt pokegym - et sted, hvor man kan træne sin Pokémon.

Spillet Pokémon GO har taget verden med storm.

Således steg aktierne i den japanske spilgigant Nintendo med 7,5 milliarder dollar i dagene efter udgivelsen. App'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.

Har du oplevet nogen episoder? Så del dem med os på vores Facebook-side.

Har du oplevet uheldige eller sjove episoder med Pokémon-jægere, så beskriv din oplevelse her i tråden.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 18, 2016