Krimi

Ransagning og vidne får politiet til at frygte det værste: Menneskejagt på Balkan-veteran

Et vidne har set en person, der kan være den forsvundne Lars Kragh, alene ved familiens bil. En ransagning får politiet til at frygte forbrydelse

Østjyllands Politi har nu med hjælp fra blandt andet Syd- og Sønderjyllands Politi  sat en intens menneskejagt i gang over hele Danmark for at finde den 42-årige Balkan-veteran Lars Kragh. I fem dage har han og forældre Jørgen Kragh, 74 år, og Kirsten Kragh, 69 år, været forsvundet. De gav sidst lyd fra sig torsdag. 

Vidner har set familiens koksgrå VW Golf køre igennem Limfjordstunnelen i Nordjylland lørdag klokken 10.

Et vidne, der har henvendte sig til politiet mandag, har set en person, der kan være Lars Kragh, alene ved den koksgrå VW Golf søndag. Det var ved Blåvandshuk.

En ransagning på Lars Kraghs bopæl i Uggelhuse søndag får politiet til at frygte, at der er sket en forbrydelse.

Nu har politiet sat en menneskejagt i gang på Lars Kragh og den forsvundne VW Golf - fortrinsvis i Jylland og på Fyn.

- Vi stadig får mange henvendelser om den her grå Golf. Den kan jo bevæge sig mange steder. Det ser ud som om, der én, der kører rundt i bilen, og vi ved ikke, hvor de andre er. Vi har stadig en efterlysning på tre personer, siger Jan Andersen, politiinspektør ved Østjyllands Politi, til TV 2.

Søger bredt

Han opfordrer folk over hele landet til at holde øje med den koksgrå Golf, der har registreringsnummeret BG 20 671.

- Vi søger bredt. Vi har sagt, at det er Jylland og Fyn, fordi vi har en forhåbning om, at de holder sig der. Men vi kan ikke udelukke noget, så vi koncentrerer vores eftersøgning over det hele. Det er vigtigt, man holder øjne og hører åbne, siger Jan Andersen.

Politiet gjorde nogle fund ved en ransagning hos Lars Kragh søndag, som får politiet til at frygte en forbrydelse, men Jan Andersen ønsker ikke at oplyse, hvad man fandt.

- Det er nogle fund, som vi har gjort i en af boligerne. Vi holder det lidt for os selv, siger Jan Andersen.

Lars Kragh er veteran fra Balkan-krigen, og ifølge flere personer, der kender ham, lider han af Posttraumatisk Stress Syndrom (PTSD) efter sine krigsoplevelser.

- Vi aner ikke, hvad der kan være sket. Vi håber det bedste, men vi har ikke hørt noget, og de pårørende er heller ikke blevet kontaktet, sagde Lisbeth Brixen Nielsen, konsulent i Hærens Konstabel- og Korporal Forening (HKKF), til TV 2 mandag. Hun arbejder på HKKF's livline, og er en af dem, der har haft tæt kontakt med Lars Kragh.