Anklager: Tys Tys-kilden skaffede ulovlige oplysninger 662 gange

Anklagemyndigheden hævder at have bevis for, at at der er hentet ulovlige oplysninger flere hundrede gange.

Anklagemyndigheden i Se og Hør-sagen mener nu at kunne dokumentere omfanget af samarbejdet mellem ugebladet og tys-tys-kilden, der fra 2008 til 2011 aflurede kendte danskeres kreditkort for ugebladet Se og Hør .

Ifølge dele af anklageskriftet, som Radio24syv er i besiddelse af, hævder anklagemyndigheden at have bevis for, at tys tys-kilden har hentet oplysninger "ikke under 662 gange".

Forskningschef i medieret ved Danmarks- Medie og Journalisthøjskole Vibeke Borberg mener, at det tal giver god mening i forhold til det samarbejde, der tidligere er blevet beskrevet mellem tys tys-kilden og Se og Hør.

- Vi har hele tiden vidst, at det her foregik i en årrække, og at det havde en vis systematisk karakter. Der var et fast samarbejdsforhold mellem Se og Hør og tys tys-kilden, som efter det oplyste modtog fast honorar hver måned, og det stemmer fint overens med tallet 662 gange, da det foregik over en længere periode, siger Vibeke Borberg til Radio24syv.

Vibeke Borberg siger, at formuleringen "ikke under 662 gange" betyder, at tallet meget vel kan være højere.

- I et anklageskrift skal man formulere sig meget præcist. De nævner kun tallet 662 gange, fordi de mener, at de i hvert fald kan føre bevis for dette antal, siger hun.

Omgik sikkerhedssystemerne

Tys tys-kilden var ansat hos IBM og omgik sikkerhedssystemer hos NETS, så han kunne se de kendte danskeres kreditkortoplysninger.

Ifølge anklageskriftet har tys tys-kilden modtaget ikke under 430.000 kroner fra 2008 til 2011 for at udlevere kreditkortoplysninger til Se og Hør.

I går kom det frem, at Henrik Qvortrup er blandt de otte tiltalte i Se og Hør-sagen. Han var chefredaktør, da tys tys-kilden i første omgang blev hyret i 2008.

Henrik Qvortrup har tidligere erkendt, at han har hilst på tys tys-kilden og udbetalt bilag til vedkommende, men at han ikke har haft viden om, at der foregik noget ulovligt.

Men anklagemyndigheden slår i anklageskriftet fast, at det er dens opfattelse, at Henrik Qvortrup d. 24. juni 2008 indgik aftale med tys tys-kilden om, at kilden uberettiget skulle skaffe sig adgang til en andens oplysninger, hvorefter tys tys-kilden udleverede kreditkortoplysninger vedrørende offentligt kendte personer til ansatte på Se og Hør.

Tjener ikke noget formål at diskutere anklageskrift

 Anders Németh, Henrik Qvortrups forsvarsadvokat, siger til Radio24syv, at han ikke har nogen kommentarer til de konkrete formuleringer i anklageskriftet.

 - Det tjener ikke noget formål at diskutere anklageskriftet i pressen. Vores holdning er stadig, at Henrik Qvortrup nægter sig skyldig, siger Anders Németh til Radio24syv.

 Se og Hør-sagen begyndte i foråret 2014, da Ken B. Rasmussen, der også er tiltalt i sagen, beskrev samarbejdet mellem tys tys-kilden og Se og Hør i sin bog ’Livet Det Forbandede’.

 Aller Media, der også er tiltalt i sagen, erkendte i går at have handlet ulovligt i sagen.