Krimi

Ansat i Post Danmark frifindes for bedrageri med frimærker

Den 49-årige har siden retssagens start nægtet sig skyldig. Scanpix

Københavns Byret frifinder anklaget mand med dommerstemmerne 2-1. "Det har været en hård tid," siger han.

En tidligere højtplaceret ansat i Post Danmark frifindes for bedrageri i millionklassen. Det har Københavns Byret afgjort torsdag middag. 

Den 49-årige mand var tiltalt for at have bedraget sig til 95.779 frimærker, som han senere skulle have solgt videre.

Det påståede udbytte var på mere end en million kroner, men nu har retten renset manden, og han kan derfor meget lettet forlade retsbygningen. 

- Det har været en meget hård tid. Det har påvirket mig ganske betydeligt, for mit arbejde var en stor del af mit liv, og det har været sat betydeligt på stand by, siger den frifundne, som håber snart at kunne komme tilbage på arbejde igen.

Påstand om at tjekke kvalitet

Ifølge anklageskriftet skulle han have bedt sine kolleger om at sende ham frimærker under påskud af, at de skulle bruges til tests. På den måde modtog han de mange mærker over syv omgange, lød påstanden. Men i stedet for at kontrollere kvaliteten solgte han dem videre - mente altså anklagemyndigheden.

Fra sagens begyndelse har den 49-årige nægtet sig skyldig, og det har retten nu givet ham medhold i. 

To ud af tre dommere lægger især vægt på, at der manglede en generel procedure for, hvordan frimærkerne skulle håndteres. 

- Han kunne bestille frimærker direkte hos Post Danmark, og der var ikke en særlig procedure i forbindelse med bestillingen. Samtidig er der ingen tvivl om, at han foretog tests.

- To af rettens medlemmer finder herefter, at man ikke kan opgøre, hvor mange af de bestilte frimærker, der blev anvendt til tests, og hvor mange der blev anvendt til andre formål. Derfor bliver det rettens konklusion, siger retsformanden.

Anklager vil overveje anke

Anklager Stefan Møller Jørgensen oplyser, at retssagen har været langvarig.

- Undervejs i hovedforhandlingen kom der en masse nye beviser frem i sagen, siger han.

Nu vil anklagemyndigheden studere dommen for at afgøre, om den skal ankes til landsretten.