Syrer blev lagt i benlås på asylcenter: Nu smides han ud af Danmark

16x9
På asylcentret i Næstved sover beboerne i telte. Foto: TV Øst / TV Øst

Den 34-årig asylansøger, der i maj blev lagt i benlås af personalet på asylcentret i Næstved, er nu udvist af Danmark for trusler.

En 34-årig mandlig asylansøger fra Syrien er i dag blevet dømt til udvisning af Danmark og har fået forbud mod at komme ind i landet de næste seks år. Det har Retten i Næstved besluttet.

Ifølge Ekstra Bladet er manden er dømt for at have truet en mandlig netværksmedarbejder på Holmegaard Asylcenter i Næstved, hvor han nåede at bo én måned.

- Truslen blev fremsat på arabisk under en diskussion med en anden asylansøger, der også blev truet. Retten fandt bevist, at den 34-årige skulle have sagt noget i retning af: ’Det er ikke noget problem for mig at slå både dig og ham ihjel, mens han pegede på syreren (red. den anden asylansøger) og på netværksmedarbejderen, skriver Ekstra Bladet.

Den syriske nu udviste mand blev anholdt af politiet 16. maj, hvor efter han blev varetægtsfængslet i fire uger. Siden har han boet på et asylcenter i Vestjylland.

Lagt i benlås

Den 34-årige var i maj centrum for en opsigtvækkende video, hvor han blev lagt i benlås af sikkerhedspersonalet på Holmegaard Asylcenter i Næstved. Videoen og klager fra 12 beboere fik senere Langeland Kommune, der er ansvarlige for asylcentret, til at fyre centerlederen for at have anvendt voldsom fysisk magt, kollektiv afstraffelse og trusler mod beboerne.

Nogle uger efter videoen blev den 34-årige så anholdt for trusler. Dengang sagde politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands Politi følgende:

- Den 34-årige har dog trådt ganske gevaldigt over stregen i forhold til, hvad vi kan acceptere, og han må selvfølgelig nu tage konsekvenserne af sine handlinger.

Og nu er den 34-årige udvist af Danmark, som han kom til fra Aleppo i Syrien den 7. november. Men på trods af dommen forlader han ikke Danmark endnu.

Hans ansøgning om asyl er stadig ved at blive behandlet, og før den er færdig, kan han ikke smides ud af landet.