Krimi

19-årige studenter skudt med syre under vogntur

To kvindelige studenter endte fredag deres vogntur på hospitalet, da de blev angrebet med en syrevæske skudt ud af en vandpistol.

To studenter blev fredag sprøjtet i øjnene med en form for syre under deres vogntur. Det bekræfter Københavns Politi nu over for TV 2.

Episoden skete, da studenterne var med deres klassekammerater fra Herlev Gymnasium og HF på vogntur rundt i København. Omkring klokken 15.00 kørte vognen forbi Husum Station og passerede en bil, hvorfra der blev sprøjtet med en vandpistol mod de glade, lykkelige studenter.

Pistolen var fyldt med en syrelignende væske, der ramte to af vognens kvindelige passagerer.

Øjnene i vand i flere timer

Begge studiner endte dagen på akutafdelingen på Herlev Hospital, hvor de fik timelange skyllebade til øjnene, men har det ifølge BT i dag godt efter omstændighederne.

Bo Arleth ejer virksomheden Gallakørsel.dk, og det var en af hans chauffører, der kørte den syreangrebne gallavogn. Han har efterfølgende talt med sin chauffør som forklarede, at han ikke opdagede, at der var noget galt, før studenterne råbte på chaufføren.

- Lige pludselig banker de studerende på ruden, og beder min chauffør om at standse. 

- Vi har tidligere oplevet folk, der har fortsat deres studenterkørsel efter at have skåret foden op på en kapsel eller noget andet. Så der skal altså meget til, før man stopper sin studenterkørsel, siger han til TV 2.

Kvinderne politianmeldte lørdag episoden og var til afhøring hos Københavns Politi, hvor man nu er i gang med at efterforske episoden.

Flere ulykkelige studenterhistorier

Den ulykkelige historie fra en ellers festlig tid er ikke den eneste, som de seneste dage har floreret i medierne og forarget danskerne.

Og Bo Arleth bekræfter, at der de sidste par år er sket en dramatisk ændring, når de unge studenter skal ud at køre:

- Jeg har kørt studenterkørsel i ti år, og de seneste år er det altså blevet meget værre. Man skal passe mere på.

- Det er fandme nogle triste skæbner, der gør sådan noget. Og ligefrem ser studenterne som et mål. 

Han fortæller til TV 2, at der er områder i Storkøbenhavn, hvor vognfirmaet er ekstra opmærksomme, når de kører. Simpelthen af den årsag, at der kan opstå ubehagelige situationer for studenterne.

- Der er områder i Storkøbenhavn, hvor vi lige tænker os om en ekstra gang inden vi kører ud, siger indehaveren af Gallakørsel.dk Bo Arleth.

TV 2 har tidligere fortalt om, hvordan studenter blev angrebet med æg og olivenolie på deres vogntur, mens andre har oplevet at få sten kastet mod sig.