Sigtede i terrorsag fra Kundby bliver bag lås og slå

En 16-årig pige gav sin mor et langt kram, efter at have fået at vide at hun ikke bliver løsladt endnu.

For femte gang har en dommer i Retten i Holbæk besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af en 16-årig pige, som er sigtet for at ville angribe den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle med hjemmelavede bomber.

Også en 24-årig tidligere syrienkriger fra Aarhus, som er sigtet for at medvirke til den unge piges planer, skal fortsat sidde fængslet i sagen. Han har valgt at kære beslutningen til Østre Landsret.

Begge skal sidde varetægtsfængslet i yderligere fire uger frem til 20. juli. De nægter sig skyldige i anklagerne.

Fire familiemedlemmer var mødt op i retten for at støtte den 16-årige pige. Både før og efter retsmødet fik moren og søsteren lejlighed til at tale med pigen, som smilende gav dem lange kram efter retsmødet.

Føres bag lukkede døre

Anklagemyndighedens beviser mod de to unge mennesker er blevet fremlagt for lukkede døre i alle retsmøder. Det er sket af hensyn til sagens efterforskning, som ifølge anklagerne kan blive forstyrret og skadet, hvis oplysningerne kommer ud.

Sagen begyndte 13. januar i år, da Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte en større politiaktion på en adresse ved Kundby ikke langt fra Holbæk.

Den dengang 15-årige pige, som er konverteret til islam, blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør dagen efter.

Samme dag blev en 24-årig mand anholdt i Østjylland efter at have meldt sig selv.

Mødtes på nettet

Manden har været i Syrien flere gange og har stået frem i flere medier og fortalt om en ungdom med vold og røverier, som til sidst kostede ham en dom på to års fængsel.

De to sigtede mødte angiveligt hinanden på internettet, hvor den nu 16-årige pige også har erklæret sin støtte til jihad.

Hun har selv tidligere gået på Sydskolen i Fårevejle, som hun ifølge sigtelsen planlagde at angribe med hjælp fra den 24-årige.