24-årig skyldig i at lade sig hverve af IS: Anklager kræver seks års fængsel

En 24-årig dansktyrker er kendt skyldig i at ville kæmpe for terrorbevægelsen Islamisk Stat. Anklager kræver seks års fængsel.

Retten i Glostrup har onsdag kendt en 24-√•rig dansktyrker skyldig i at have ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS) under rejser til Syrien. 

Det rapporterer TV 2s retsreporter Janni Pedersen direkte fra Retten i Glostrup. 

Retssagen¬†er den f√łrste i Danmark, hvor en person er kendt skyldig i at lade sig¬†hverve af den militante, islamistiske gruppe.

St√łttede IS √łkonomisk

Den 24-årige er kendt skyldig i at have kæmpet for IS i sommeren 2013, og at han havde til hensigt at tage til Syrien igen i marts 2015, lyder meldingen fra TV2s reporter. 

Dertil finder retten dansktyrkeren skyldig i at¬†have st√łttet Islamisk Stat √łkonomisk og i at¬†billige forbrydelse ved at have lagt forherligende klip ud med Omar El-Hussin, da han blev begravet.

Påstod at lave mad for IS

Den nu d√łmte mand¬†har allerede fortalt adskillige detaljer om sin rejse til Syrien under en afh√łring tidligere i juni i den¬†historiske terrorsag. Han har blandt andet forklaret, at han arbejdede som bager for Islamisk Stat og kokkererede til IS-krigere.

Denne forklaring tror retten dog ikke på. 

- Retten mener, at han kæmpede for IS. Han havde skrevet, at han ville være kriger i et IS-dokument, rapporterer Janni Petersen. 

Anklageren går efter, at den 24-årige skal udvises af Danmark for bestandigt, og at han skal frakendes sit danske statsborgerskab, fordi han også er tyrkisk statsborger.

Der falder dom i sagen fredag 24. juni.

Afg√łrelse sender vigtigt signal

If√łlge Frank Jensen,¬†tidligere operativ chef hos PET, sender rettens afg√łrelse et vigtigt signal til andre, der kunne finde p√• at rejse til Syrien for at k√¶mpe for Islamisk Stat.¬†

- Det beh√łver ikke v√¶re s√•dan, at man ligefrem har bevis for, at man har dr√¶bt nogen, men bare det, at man tilslutter sig en organisation som Islamisk Stat, er nok - og det er et vigtigt signal at sende, siger Frank Jensen.¬†

I klippet nedenfor kan du h√łre den tidligere PET-chef uddybe politiarbejdet bag dagens afg√łrelse: