Krimi

Efter sigtelse for trusler mod politiker: Mand fortsatte chikane

Facebook Facebook

Ifølge anklagerne fortsatte 29-årig mand med at true Mai Mercado (K), efter at politiet havde haft fat i ham.

En 29-årig mand fra Haderslev er blevet varetægtsfængslet i fire uger, fordi han truede Det Konservative Folkepartis politiske ordfører Mai Mercado på Facebook.

Manden var fortørnet over en Facebook-opdatering fra politikeren, hvor hun glædede sig over, at politiet var i gang med at rydde Christianias hashboder.

Fortsatte truslerne

Manden kvitterede med dødstrusler på Mai Mercados Facebookopslag. Han blev efterfølgende politianmeldt, men det stoppede ham ikke i at true politikeren.

Dommeren i Retten i Sønderborg refererede tirsdag nogle af de kommentarer, manden skrev, efter at politiet havde kontaktet og sigtet ham for trusler mod offentlig myndighed.

Manden skrev blandt andet.

- Måske skulle jeg komme hjem og besøge dig – jeg har alt at vinde og intet at tabe, skriver TV Syd, der var til stede ved Retten i Sønderborg.

Blev vred over hash-opdatering

Den 29-årige mand forklarede selv, at beskeden var en invitation til dialog med Mai Mercado. Han forklarede også, at han lider af ADHD og bruger hash som medicin mod sygdommen. Og at det var derfor, at han var blevet vred over Mai Mercados Facebook-opdatering, skriver TV Syd.

En anden besked, som blev læst om i retten, vidner om, at politiets involveren ikke lod til at skræmme manden.

- Politiet er lige kommet og har sigtet mig. Hvis det får konsekvenser for mig, får det også konsekvenser for dig - det er ikke en trussel, men en garanti, skrev manden.

Anklager mener, at han er skyldig i vidnetrusler

Anklageren mente derfor, at han gjorde sig skyldig i straffelovens paragraf 123, som handler om vidnetrusler.

Ifølge TV Syd oplyser den konservative pressetjeneste, at Mai Mercado foreløbigt ikke har nogle kommentarer til varetægtsfængslingen af den 29-årige.

Den oprindelige besked, der startede sagen mod den 29-årige, kan ses her:

Facebook