Terrorsagen fra København

Terrortiltalt indrømmer overfald og trusler

Med nonchalant gang og kasket på hovedet indrømmede terrortiltalt overfald og trusler mod fængselsfunktionærer.

Det er ikke mange indrømmelser, der er kommet i terrorsagen fra København, hvor fire mænd er tiltalt for at medvirke til terror, da Omar El-Hussein natten til 15. februar sidste år gik til angreb ved synagogen i det indre København og dræbte den civile vagt, Dan Uzan.

Men indrømmelsen og tilståelsen kom i den sidste afhøring af ekstra forhold mod den 23-årige Ibrahim Abbas mandag formiddag.

Overfald på fængselsfunktionærer

Han er blandt andet tiltalt for 22. juni sidste år i Statsfængslet i Vridsløselille at have overfaldt fængselsfunktionærer og sagt: ”Jeg forventer livstid, hvorfor et liv fra eller til ikke vil ændre min situation eller fremtid, ”jeg vil stikke en kniv i jer" og ”hvis jeg ikke kan ramme jer, vil jeg gå efter personalet på afdelingen eller sætte ild på fængslet.” Og for at have slået fængselsbetjente i Ringsted Arrest.

Den tiltalte erkendte begge forhold, der blev dokumenteret på video i retten.

To af de tiltalte grinte højlydt, mens man på videoen kunne se Ibrahim Abbas overfalde en af fængselsfunktionærerne, hvorefter mange fængselsfunktionærer kom løbende for at hjælpe deres kollega. Mens videoen rullede i retten, sagde tiltalte: Der kan man se, hvordan de tager kvælergreb på ham.

Vidneforklaringer venter

- Ja, jeg gjorde det, så jeg kunne komme tilbage til Politigårdens Fængsel. Så jeg ikke var så langt væk fra min familie, var Ibrahim Abbas svar på overfaldene.

Den tiltalte, der gik med henslængt gang mod podiet foran dommerne, fik en påtale fra retsformand Marianne Madsen om at lægge sin kasket: ”af respekt for retten”, som hun sagde.

Dermed er afhøringen af de tiltalte endelig slut. Senere skal vidner afgive forklaring.