Terrorsagen fra København

Kærestepar overhørte terrortiltalte: Politiet lukker Mjølnerparken ned

Ifølge et vidne var to af de tiltalte i terrorsagen meget vidende om konsekvenserne af Omar El Husseins angreb ved Krudttønden.

De ville helst ikke. Vidne foran pressen, de tiltalte og tilhørere. Men retten afslog de to vidners anmodning om at afgive forklaring for lukkede døre. Et kærestepar, der den 14. februar sidste år klokken 17.00 befandt sig tæt på genbrugspladsen i Mjølnerparken og overhørte en samtale mellem to af de tiltalte i terrorsagen. 

På overvågningsbillederne ser man de to tiltalte gå sammen ad stierne i Mjølnerparken, og ifølge vidnet - en yngre mand - var de to mænd opmærksomme, virkede urolige og kiggede sig over skuldrene. Vidnet opfattede flere sætninger, før de to tiltalte ifølge vidnet slog over i arabisk. 

"De lukker Mjølnerparken ned. PET-mand er ramt i maven" og "hvis det er, så skal du ikke sige, du har hjulpet med tøj".

Opmærksomme på overvågningskameraer

Hans kæreste, en ung kvinde, giver samme referat:

- Jeg blev opmærksom på de to personer, da de sagde, nu lukker de hele Mjølnerparken ned. Det var det, jeg bed mærke i. Med ”de” refererede de til politiet. Jeg hørte den ene give en form for instruktion til den anden. Han sagde: "Hvis de spørger, så skal du bare sige, at du ikke støtter hans gerninger, og du ikke ved, hvad han har gjort, men du bare gav ham en trøje".

Kvinden beskriver i retten de to tiltalte som ganske opmærksomme på overvågningskameraerne, og at de kiggede flere gange efter parret, der trækkede sig lidt væk.

Sætningerne kan meget vel synes underlige, men anklageren forsøger med disse vidner at tegne et billede af, at de tiltalte i terrorsagen udemærket vidste, at de var ude på farlig grund, da de, som anklageren mener, bistod Omar El-Hussein i timerne op til angrebet ved synagogen.

Stikker ikke "en bror"

Den ene af dem, 23-årige Ibrahim Abbas, var den første, Omar El-Hussein henvendte sig til kort efter angrebet ved Krudttønden.

Han opsøgte ham på hans bopæl i Mjølnerparken og fik udleveret en grå hættetrøje. Ibrahim Abbas og de tre øvrige tiltalte er netop anklaget for medvirken til terror ved at have givet Omar El-Hussein blandt andet tøj og taske. Og betalt for den computer, som Omar El-Hussein brugte til at søge på sit næste angrebsmål.

De fire tiltalte er uforstående overfor, at de er tiltalte for medvirken til terror. Og har tidligere forklaret, at i deres miljø hjælper man hinanden, og man stikker ikke "en bror" til politiet. Men de nægter sig skyldige i medvirken til terror, da de ikke vidste, at Omar El-Hussein var i gang med at planlægge endnu et angreb.