Krimi

Avis: Politi sigter Skat-medarbejder i sag om milliardsvindel

En medarbejder i Skat er sigtet for medvirken i sagen om milliardsvindel med udbytteskat.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, har sigtet en medarbejder i Skat for medvirken til en af Danmarkshistoriens største svindelsager om refusion af udbytteskat, skriver Weekendavisen.

Sigtelsen sker i sagen om selskaber og personer, der formodenlig uretmæssigt har fået udbetalt 9,1 milliarder i udbytteskat for aktier, som efter alt at dømme ikke findes.

Avis: Medarbejder fra Skat er sendt hjem

Skatteminister Karsten Lauritzen har i følge TV 2's oplysninger i fortrolighed orienteret Folketingets skatteudvalg om sigtelsen. Ifølge Weekendavisen er den pågældende medarbejder nu blevet sendt hjem.

Sagen begyndte i august sidste år, da Skat bad Bagmandspolitiet undersøge en usædvanlig høj udbetaling af udbytteskat.

Det fremgår ikke af redegørelsen til skatteudvalget, hvilken position medarbejderen i Skat har, eller hvordan politiet mistænker ham for at have bidraget til svindelen.

Svindel for milliarder

Tre skattechefer blev sidste år sendt hjem efter afsløringen af skandalesagen, og siden har Statsrevisorerne udtrykt skarp kritik i sagen af både departementet i Skatteministeriet og den øverste ledelse i Skat.

Skatteministeren har dog fastholdt, at de tre hjemsendte medarbejdere har det konkrete ansvar i sagen.

Søren Pind skal redegøre for status i sagen

I slutningen af april bad de tre hjemsendte chefer i fællesskab ministeren om at se bort fra reglerne om, at tjenstlige forhør foregår bag lukkede døre. Regler der ellers er lavet for at beskytte tjenestemændene selv.

Ministeren har udtalt, at beslutningen om at holde forhørene bag lukkede døre ikke er "definitiv".

Onsdag i næste uge skal justitsminister Søren Pind (V) redegøre for status i sagen på både et åbent og et lukket samråd i skatteudvalget.