Krimi

Krigsminister begik selvmord: Død rocker central i sag om trippel-drab

Den 24-årige rocker, der lørdag begik selvmord i arresten i Holbæk, var krigsminister i Bandidos og central i sag om trippel-drab.

Den 24-årige mand, der lørdag tog livet af sig selv i en fængselscelle i Holbæk, var ikke hvem som helst.

Det kan TV 2 nu fortælle, efter at Retten på Frederiksberg tirsdag ophævede det navneforbud, der hidtil har betydet, at hans navn har skullet holdes hemmeligt for offentligheden.

Den 24-årige er identisk med Umar Mohammed Asghar, der ifølge politiet ved sin anholdelse var såkaldt Sgt.-at-arms - også kaldet krigsminister - i en af Bandidos' afdelinger.

Den 24-årige har siddet fængslet siden i sagen om den tredobbelte likvidering 11. november 2015 på Chr. Paulsens Vej  på Frederiksberg, der kostede tre sovende mænd - Phillip Farcinsen Leth Rasmussen, Suhaib Kh Jaffar og Mike Patrick Vinther - livet.

Han nægtede sig skyldig i anklagerne.

Flere medier - herunder TV 2 - har berettet, at Vanløsegruppen, som de tre myrdede mænd tilhørte, også kaldet "Holdet", var involveret i en episode med folk fra Bandidos nogle uger før trippel-drabet.

Netop denne episode var den 24-årige Bandidos-rocker, Umar Mohammad Asghar, central i. Det var nemlig ham, der under mødet blev stukket i maven.

Delte billede af sig selv i kørestol

På det sociale medie Instagram har han selv delt flere billeder af såret, syningen og af sig selv i kørestol. 19. december - altså godt en måned efter det, politiet formoder kan have været en hævnaktion for knivstikkeriet - lagde han et billede op af sin sammensyede krop med ordene:

- Kroppen og formen ka' altid komme tilbage, det ka' livet ikke - er taknemlig for jeg slap afsted med #livetibehold.

Ordene har han siden slettet fra Instagram igen, men TV 2 er i besiddelse af en kopi af det oprindelige opslag.

Chauffør for tæskehold

Den 24-årige rocker var i øvrigt ikke ubekendt med retsvæsenet.

I september 2013 blev han - som prøvemedlem af Bandidos og tidligere voldsdømt - idømt fire måneders fængsel for have været chauffør, da en tæskehold fra klubben opsøgte, tæskede og stak et tidligere medlem ned foran Vridsløselille Statsfængsel.

Ofret var ifølge dommen blev smidt ud af klubben.

Siden avancerede Umar Mohammad Asghar hurtigt i hierarkiet.

Da fire unge mænd, som ifølge politiet havde relation til Bandidos, i december 2014 sad på anklagebænken ved Retten i Glostrup for et brutalt økseoverfald på åben gade i Rødovre, fastslog politiet, at Umar Mohammad Asghar nu var såkaldt "road captain" for afdelingen i Holbæk.

Overfaldet fandt sted 3. april 2014, og politiet mente, at der var tale om et bandeopgør, da flere biler med unge mænd den dag kørte rundt i kvarteret bevæbnet med knive og økser.

Omkring kl. 21 på Nyholms Alle fandt mændene tre mænd, der blev slået, stukket og tæsket.

Stukket ned som krigsminister

Under sagen kom det frem, at politiet mente, at der var tale om et hævntogt, hvor unge mænd med relation til Bandidos ledte efter fjender fra bandegrupperingen Brothas.

Umar Mohammad Asghar var ifølge politiet blevet truet af Brothas før økse-episoden, og politiets tese var, at Umar havde sendt de unge mænd på gaden, fremgår det af sagens dom.

Umar Mohammed Asghar blev afhørt med en sigtets rettigheder under sagen. Han ønskede ikke at udtale sig og han blev aldrig retsforfulgt for episoden.

De fire mænd i sagen blev idømt mellem et år og ni måneders fængsel - og to års fængsel.

Siden blev Umar Mohammad Asghar ifølge TV 2's oplysninger krigsminister. Og da "Holdet" i slutningen af oktober mødtes med blandt andet den 24-årige Bandidos-rocker, endte mødet fatalt:

Umar Mohammad Asghar fik en kniv i maven.

Fortsat fem fængslet i sagen

Nogle uger senere - 11. november 2015 - blev tre mænd fra "Holdet" likvideret, mens de sov i en lejlighed på Frederiksberg. Politiet mener, at gerningsmændene kravlede ind i lejligheden via et stillads, og at disse skal findes i kredsen omkring Bandidos.

Indtil sin død sag Umar Mohammad Asghar altså fængsel for at have medvirket til den tredobbelte likvidering. En forbrydelse, som han altså nægtede sig skyldig i.

Få dage før sin død - 2. juni 2016 - vurderede en dommer endnu en gang, at der var begrundet mistanke mod den 24-årige, og at han derfor fortsat skulle være fængslet i sagen.

Fem mænd - herunder endnu en fuldgyldig Bandidos-rocker - er fortsat fængslet i sagen. Alle fem nægtede sig skyldige under grundlovsforhøret.