Krimi

Offer for knivstikkeri i Vejle identificeret: 31-årigt bandemedlem dræbt

En mand er død efter knivstikkeri. Politiet ved endnu ikke, hvad der gik forud for episoden.

En 31-årig mand blev onsdag aften stukket i halsen med kniv i Vestergade i Vejle. Kort efter klokken 22 kunne politiet oplyse, at manden var død af sine kvæstelser.

 - Efterforskningen har nu afklaret, at den afdøde er en 31-årig mand fra Odense. Den pågældende var efter det oplyste relateret til bandemiljøet - nærmere bestemt til grupperingen, der kalder sig Black Army, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse natten til torsdag.

 Tidligere på aftenen fortalte vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi Frede Nissen, at "vi efterforsker i alle retninger". Om hændelsen var banderelateret, ville han ikke lægge sig fast på. Men det peger i den retning, fremgår det af pressemeddelelsen. 

- På baggrund af den dræbtes identitet kan det ikke udelukkes, at knivstikkeriet har afsæt i den pågældendes relation til bandemiljøet. Sydøstjyllands Politi har derfor iværksat en række politimæssige foranstaltninger for at forebygge, at situationen udvikler sig, skriver politiet. Vidner så flere personer løbe fra stedet efter knivoverfaldet. Der er foreløbig ikke foretaget anholdelser i forbindelse med drabet. 

Knivstikkeriet i Vejle fik Fyns Politi til at reagere. 

- Vi fik en mistanke om, at nogle bandemedlemmer ville tage fra Fyn til Jylland på grund af knivstikkeriet, fortalte vagtchef Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

- Derfor satte vi sluser op ved Lillebæltsbroen og ved Den Gamle Lillebæltsbro. Politiet stødte ifølge vagtchefen på flere bandemedlemmer, som blev registreret og sendt tilbage. Der blev ikke fundet våben hos nogen af personerne. Sydøstjyllands Politi kan ikke udelukke, at det kan blive aktuelt igen at kontrollere trafikken over broerne mellem Fyn og Jylland. Politiet oplyser, at betjente er "massivt til stede" forskellige steder i Vejle for at efterforske og "forebygge hændelser i miljøet".

Torsdag morgen oplyser Sydøstjyllands Politi, at der ikke er noget nyt i sagen, der er altså ikke anholdt og sigtet nogen.