Krimi

Stor aktion ved Christiania: 40 bilister taget med hash i blodet

40 bilister er under aktion mandag grebet i at køre i narkopåvirket tilstand i gaderne omkring fristaden.

At Christiania er landets ubestridte hashhovedstad er endnu engang blevet bekræftet i forbindelse med en færdselsaktion mandag eftermiddag og aften i gaderne omkring fristaden.

Aktionens fokus var at fange bilister, som kører rundt med alkohol eller narko i kroppen. Og målt efter det parameter fik politiet en stor fangst, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hele 40 bilister er sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand, oplyser Københavns Politi, mens en enkelt er sigtet for at sidde bag rattet i beruset tilstand.

Blandt sidegevinsterne i aktionen blev otte personer desuden grebet i at køre bil uden at have erhvervet sig et kørekort, mens 90 personer blev opdaget med hash i lommerne.

- Vi havde en forventning om, at vi i dag ville fange rigtig mange narkopåvirkede bilister, siger politikommissær Kristian Rohdin, operativ leder i Task Force Pusherstreet.

Ifølge pressemeddelelsen er han dog overrasket over, at tallet er så højt.

- Vi håber, at vi med sådan en aktion kan få folk til at tænke sig om, inden de sætter sig ind i bilen narkopåvirket. Vi ser typisk, at folk kommer kørende i bil til Pusher Street, går ind og køber en joint, ryger den og herefter kører derfra, og det er en rigtig dårlig idé, siger han.

Han advarer desuden fremtidige kunder i Pusher Street om, at risikoen for at blive opdaget med en indkøbt klump hash eller en pose pot på sig er høj.

- Vi håber med denne indsats at gøre det uattraktivt at handle i Pusher Street, fordi risikoen for at blive fundet i besiddelse af hash omkring Christiania er stor, siger Kristian Rohdin.