Krimi

To mænd idømt seks års fængsel for dopingsalg

To mænd er idømt seks års fængsel for at stå bag dopingfirma. En tredje tiltalt skal sidde tre år bag tremmer.

En 41-årig ejendomsmægler og hans 34-årige medsammensvorne skal seks år i fængsel og samtidig betale 600.000 kroner for deres roller i en historisk dopingsag. Det står klart efter en dom i Københavns Byret mandag eftermiddag.

De to var bagmændene i firmaet Diamond Pharma, der fremstillede og solgte doping på det såkaldt mørke internet. Ifølge senioranklager Andreas Christensen har de to mænd solgt doping for knap 40 millioner kroner. En tredje mand er også blevet dømt i sagen.

Manden, der er makedonsk statsborger, skal tre år i fængsel og får en betinget udvisning af Danmark med en prøveperiode på to år. 

De to bagmænd har bedt om betænkningstid i forhold til at anke dommen. Den 26-årige har accepteret dommen for at "komme videre i sit liv", meddeler han i retten.

Retten havde inden strafudmålingen fastslået, at de to bagmænds handlinger har været så alvorlige, at straframmen på seks års fængsel kunne sprænges. Det blev den ikke, men det blev til den maksimale straf inden for dopingsager, seks år. Og senioranklager Andreas Christensen mener, at den dom er på sin plads. 

Tilfreds anklager

- Jeg er tilfreds med dommen. Bag den ligger der et stykke rigtig godt politiarbejde, og det har mundet ud i en dom, hvor retten i meget vid udstrækning har tilsluttet sig anklagemyndighedens synspunkter, siger han. 

Ifølge Andreas Christensen har de to mænd solgt doping for knap 40 millioner kroner. En tredje mand er også blevet dømt i sagen. Den 26-årige mand, der er makedonsk statsborger, skal tre år i fængsel og får en betinget udvisning af Danmark med en prøveperiode på to år. De to bagmænd har bedt om betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Den 26-årige har accepteret dommen for at "komme videre i sit liv", meddeler han i retten. I sin procedure forud for dommen havde anklageren gjort det klart for retten, at der var tale om en unik sag. Derfor krævede han de to bagmænd i fængsel i syv-otte år. 

- Der er ingen tvivl om, at I kommer til at afsige den hårdeste dopingdom i dansk retshistorie, sagde senioranklageren under sin procedure i Københavns Byret.

 - Det er en helt ekstraordinært grov sag, vi har med at gøre, tilføjede han.