Krimi

Drama på sidste skoledag - politiet måtte stoppe kamphund med to skud: Sindssygt

En hund blev skudt, da den modsatte sig anholdelsen af dens ejer.

En 24-årig voldsmand blev fredag blevet anholdt af politiet, efter at han helt umotiveret slog en pige ned i Hvidovre. I forbindelse med anholdelsen skød en betjent mandens hund på Avedøre Station.

Manden er lørdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Hunden er senere blevet aflivet af en dyrelæge, oplyser Københavns Vestegns Politi lørdag morgen til TV 2.

Overfaldet på pigen skete foran Hvidovre Gymnasium. Her stod en gruppe unge over middag og fejrede sidste skoledag.

- Den 24-årige står først ryger i nærheden af de unge. Så går han helt umotiveret hen og slår pigen ned, hvorefter han tildeler hende flere slag. Bagefter går han fra stedet igen, siger vagtchef Lars Jørgensen fra Københavns Vestegns Politi fredag til TV 2 Lorry.

Han betegner den 24-årige gerningsmand som 'en kendis fra området'.

Hunden angriber betjente

Politiet bliver tilkaldt, og to betjente finder frem til den 24-årige på Avedøre Station. Manden, der har sin hund med sig, har dog ikke har nogen intentioner om at følge med betjentene frivilligt.

- Han er meget udadreagerende og ikke til at komme i nærheden af, siger vagtchef Lars Jørgensen.

I et forsøg på at pacificere gerningsmanden, ender betjentene med at 'ligge og bokse' med den 24-årige på perronen. Det får manden til at råbe, at hunden, der ifølge politiet er en kamphund, skal angribe betjentene.

- Gerningsmanden ligger og råber skriger, at hunden skal 'æde' dem. Den står på kort afstand, og betjentene vurderer, at situationen er for farligt. De kan ikke vurdere, om den vil gøre noget eller ej, siger vagtchef Lars Jørgensen til TV 2 Lorry.

Skyder to gange

Derfor valgte den ene betjent at trække sin pistol og affyre to skud mod hunden.

Han kalder det umotiverede overfald på pigen foran Hvidovre Gymnasium for 'sindssygt'.

- Jeg har det ret roligt med, at vi har skudt en hund, men det er forfærdeligt for den pige, der bare stod og hyggede sig med sine venner, siger Lars Jørgensen til TV 2 Lorry.

Hunden er aflivet

Lørdag morgen oplyser vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi, Jørgen Jensen, at hunden, der er "kamphundeagtig" er blevet aflivet hos dyrelægen.

Den 24-årige mand er fortsat i politets varetægt, og han vil blive sigtet for vold og vold mod tjenestemand, når han er faldet så meget ned, at politiet kan tale med ham.

Motivet er politiet dog ikke kommet nærmere. Pigen kender ikke manden, og indtil videre har han ikke villet tale med politiet.

- Han kan være psykisk syg eller noget andet. Vi kan slet ikke kommunikere med ham, siger Jørgen Jensen til TV 2.