Tiltalt syrienkrigers navn fremgår af lækkede IS-lister

I retten er et billede af den tiltalte syrienkriger blevet vist frem. Billedet viser ham med et gevær i begge hænder foran et flag fra Islamisk Stat.

- Ingen ære uden jihad, drag i jihad.

Ordene står på arabisk på et billede af den 24-årige terrortiltalte dansk-tyrker.

Billedet er fundet på hans beslaglagte mobiltelefon. Et billede, som anklager Natalja Lindberg fra Vestegns Politi har vist i retten under sin fremlæggelse i den første sag, hvor en person er tiltalt for at lade sig hverve til krig i Syrien af terrororganisationen Islamisk Stat, IS.

På andre billeder ses den 24-årige tiltalte stå med to geværer foran et IS-flag.

Og billeder fra hans mobiltelefon og Facebook er en del af bevisførelsen mod den 24-årige tidligere pizzeriaejer, der blandt andet er tiltalt for at have været i Syrien i fire måneder tilbage i 2013 og ifølge anklageren var på vej igen tilbage for at kæmpe for IS.

Med på IS-liste

På billedet ser man også navnet Abu Aya Al Denmarki, som ifølge anklageren også figurerer på en bemærkelsesværdig liste.

En liste, der af en hemmelig kilde blev lækket til pressen for et par måneder siden. En liste over flere tusinde IS-krigere, og hvor mindst 12 danskere fremgår med navn, titel, uddannelse og kryds ud for, hvorvidt de er krigere eller selvmordsbombere.

En liste, TV 2 er i besiddelse af, og hvor den 24-årige tiltalte for eksempel har anført, at han ingen uddannelse har og arbejder som tjener. Og at han vil være kriger.

Under ransagning har politiet udover telefoner også beslaglagt et USB stik, fundet i den tiltaltes bil. Og billeder fra telefoner og USB stik og computer blev dokumenteret i retten i dag.

Et billede, hvor tiltalte står med et våben i hånden foran en plakat, hvor der står "Sharia controlled Zone, Islamic rules". Altså sharia kontrolleret område, islam styrer. På plakaten ser man symboler for porno, alkohol, musik, der er streget over. billeder, anklageren mener er taget i Syrien. Anklageren dokumenterer også en meddelelse fra facebook, hvor den tiltaltes indlægmed et IS flag er slettet, Anklageren dokumenterer også facebook opslag, hvor man ser Said Mansour, der er dømt fire års fængsel for opfordring til terror, og en opfordring til at tage til Vestre Fængsel og støtte ham med penge. Opfordringen lyder: "Vil lige sige, I kan give penge til vores bror, det er meget nemt, hans fødselsdag er den 11. oktober 1960".

Opfordring til Inger Støjberg

I retten blev billeder og video med militært indhold også dokumenteret.Og det blev dokumenteret, at tiltalte har haft meget tæt kontakt med Adnan Avdic, der blev frikendt i terrorsagen fra Glostrup tilbage i 2007,og kom i fokus, da han under folketingsvalget sidste år opfordrede muslimer til at lade være med at stemme. Den titalte har også haft en meningsudveksling med Inger Støjberg, hvor han opfordrer hende til at tage til Grønland med Ahmed Akkari. (tidligere imam, der rejste til Mellemøsten for at rejse en kritik af Danmark efter Muhammedtegningerne. Handlinger han har fortrudt red.). Inger Støjberg svarer ham venligt og afvisende. 

Anonym kilde

Under forelæggelsen i retten i Glostrup er det kommet frem, at Københavns Vestegns Politi i begyndelse af marts sidste år fik en henvendelse fra en anonym kilde, der selv havde været i Syrien.

Den 15. marts sidste år henvendte den tiltalte sig til Ishøj Kommune for at få et pas. Det var samme dag som han havde bestilt en enkeltbillet til Istanbul. To dage efter fik han inddraget sit pas og den 18. marts blev han anholdt.

Forinden havde han optaget to kviklån på 20.000 kroner. Penge som anklager Natalja Lindberg mener skulle gives til IS, når den tiltalte ankom til Syrien.

Anklageren har i retten fremlagt dokumentation for en kort chat, som hun mener, han har ført med en dansker, der var i Syrien.

I chatten skriver den tiltalte:

- Jeg kunne ikke tage mere end 20 med mig. Fik du snakket med broderen?

Svaret fra danskeren i Syrien er: 

- Det er mere end rigeligt. Jeg har lige talt med broderen. Jeg skal ringe og snakke med ham i dag. Så i dag eller i morgen fortæller jeg dig, hvad han siger.

Hold følelser ud af sagen

Den tiltaltes forsvarer har bedt nævninge om ikke at lade sig påvirke af deres følelser i denne sag.

- Jeg tillader mig at gå ud fra, at I mener, at IS bør blive sendt hen hvor fanden gror. Men I må ikke lade jer påvirke af hans sympatier, men være reelle og objektive i denne sag, sagde Janus Malcolm Pedersen i retten.

Den tiltalte har endnu ikke ønsket at afgive forklaring i sagen.

En af hans tidligere cellekammerater er indkaldt som vidne for anklageren. Hans forklaring vil blive afgivet for lukkede døre, men pressen kan høre den via højttalere i et tilstødende lokale.

Retten fortsætter i morgen.