Sygeplejerske tiltalt for drab

Kolleger roser drabstiltalt sygeplejerske til skyerne

Efter 16 retsmøder er det blevet tid til at høre forsvarets vidner i drabssag mod sygeplejerske fra Nykøbing.

Det kan godt være, at hun er tiltalt for at slå patienter ihjel. Men først og fremmest er hun en dygtig, ambitiøs og pligtopfyldende sygeplejerske - og et sympatisk menneske.

Efter hele 16 retsmøder i drabssagen mod en 31-årig sygeplejerske er det tirsdag blevet tid til at høre forsvarets vidner.

Og mens adskillige kolleger tidligere har beskrevet deres mistanke og negative meninger om den sorthårede kvinde, er tonen denne tirsdag en helt anden.

Det var altid perfekt

- Dygtig, kompetent, hjælpsom, siger en sosu-assistent eksempelvis, da hun bliver bedt om at beskrive den tiltalte.

Den samme oplevelse har et par erfarne sygeplejersker. En af dem forklarer, at hun ofte har overtaget patienter, som den tiltalte tidligere havde haft ansvaret for.

- Det var altid perfekt, bemærker sygeplejersken.

En anden kollega forklarer, at hun ikke en eneste gang har oplevet, at den tiltalte har trådt fagligt ved siden af.

- Det har jeg faktisk ikke. C (den tiltalte, red.) er en enormt dygtig sygeplejerske. Hun har altid haft et godt overblik over sine egne patienter, men også været god til at komme ind og hjælpe os andre, forklarer vidnet.

Glad og smilende

De to sås også privat. Blandt andet passede kollegaen fra tid til anden den tiltaltes otteårige datter. Og ligesom på det professionelle plan har hun intet dårligt at sige om den tiltalte.

- Hun er glad, sød, smilende, imødekommende. Også i perioder af sit liv, hvor der har været meget modgang, siger vidnet og henviser angiveligt til et grimt brud mellem den tiltalte og faren til pigen.

Den 31-årige kvinde er tiltalt for med medicin at have taget livet af tre ældre patienter, der var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster. Siden sin anholdelse for mere end 14 måneder siden har hun nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager.

Hun påstår, at personlige intriger og ondsindet sladder på sygehuset kan være grunden til, at sagen overhovedet er startet.

Der er afsat 32 retsdage til at behandle den usædvanlige drabssag. Dommen ventes i slutningen af juni.