Krimi

Slipper for udvisning: Levakovic fik besked i Vestre Fængsel

MIchael Juul Eriksen, forsvarer for Gimi Levakovic, der slap for udvisning af Danmark, er lykkelig.

Det var en glad Michael Juul Eriksen, forsvarer for Gimi Levakovic, som TV 2 talte med umiddelbart efter Højesteret havde afgjort, at han ikke skal udvises.

- Jeg er meget positiv. Jeg skal lige til at ringe til min klient, sagde Michael Juul Eriksen efter Højesterets afgørelse.

Han er "lykkelig" over Højesterets afgørelse.

- Jeg er lykkelig over at Højesteret har kigget på juraen og ikke lagt vægt på folkestemningen, siger Michael Juul Eriksen.

Gimi Levakovic selv var ikke til stede i Højesteret.

- Han sidder i en celle i Vestre Fængsel, hvor han har modtaget afgørelsen, siger TV 2's reporter i Højesteret Astrid Søndberg.

Anklageren, statsadovokat Mohammad Ashan, er glad for at det principielle spørgsmål nu er blevet prøvet i Højesteret, og han mener ikke nødvendigvis Højesterets afgørelse bliver afgørende for andre sager i fremtiden.

Byret sagde ja - Landsret afviste udvisning

I første omgang sagde byretten sidste år ja til anklagemyndighedens krav om udvisning, mens Østre Landsret sagde nej.

Gimi Levakovic er sammenlagt idømt omkring ti års fængsel i 23 domme. I alt har han afsonet i nærheden af syv år og tre måneder.

Politiet blev 1. maj 2015 tilkaldt til noget tumult ved en ejendom i Korsør, hvor Gimi Levakovic var indblandet i et skænderi.

Ifølge vidner på stedet truede han to kvinder med, at han ville skyde dem – og da politiet i forbindelse med anholdelsen valgte at ransage et værelse, som Gimi Levakovic havde lejet, fandt betjentene da også en halvautomatisk Walther P38-pistol med 16 patroner.

Gimi Levakovic blev tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse og dødstrusler, men har selv gennem hele sagen nægtet ethvert kendskab til pistolen.

Alligevel blev Levakovic fundet skyldig og idømt fængselsstraffe i både by- og landsretten, men ud over fængselsstraffen har anklagemyndigheden krævet, at han skal udvises af Danmark – og det er domstolene ikke enige om.