Krimi

Værtshusejere trues af unge indvandrere: - De råber, de vil dræbe os

Ejerne af Mucki Bar på Nørrebro er nogle af dem, der har modtaget trusler på livet og krav om at betale ”beskyttelsespenge" fra unge indvandrere.

Smadrede ruder, dødstrusler og fyrværkeri, der kastes ind i bygningen af unge indvandrergrupper er blandt de problemer som indehaverne af Mucki Bar på Nørrebro slås med.

- Det, der sker, er, at de kommer ind i forretningen. De råber, at de vil dræbe os, siger Birgitte Fischer, ejer af Mucki Bar, om en af episoderne.

Birgitte Fischer og hendes mand, Mohammed Ahmed, oplever også, at gruppen af unge stiller krav om 60.000 kroner i ”beskyttelsespenge”. Moham­med Ahmed siger til Radio24syv, at han  har mødt grup­pen af unge, der går ham i møde og "spør­ger, hvor­når vi kom­mer med pen­gene." Han er over­be­vist om, at den omfat­tende chi­kane og hær­værk har til for­mål at "køre dem trætte" og få dem til at betale.

- Den ene dag kom­mer de ind bare for at for­tælle os, at de hol­der øje med os, og andre dage bli­ver der kastet cyk­ler mod vores vin­duer. Nogle gange optræ­der de maske­rede, og alle er utrygge. Vi bli­ver bange, og sær­ligt vores gæster synes, det er ube­ha­ge­ligt, siger Birgitte Fischer.

Historien om de truende unge har fået flere politikere til at gå ind i sagen. Dansk Folkeparti har kaldt justitsminister, Søren Pind (V), i samråd. Søren Pind selv kalder det for ”fuldstændig uacceptabelt, at unge indvandrere hærger Nørrebro.