Krimi

Politiet om afpresning på Nørrebro: Vi kan ikke stoppe alt

Utilfredse værtshusejere anklager politiet for ikke hjælpe, når de på daglig basis bliver truet. Nu svarer Københavns Politi på kritikken.

En flok desperate værtshusejere på Nørrebro i København har i månedsvis forsøgt at få politi til at gribe ind, da de gentagende gange har været udsat for afpresning, hærværk og trusler.

Så vidt politiet er orienteret, er hændelserne først startet i sidste uge og handler om en flok utilpassede unge, der er ude for at markere sig.

- Vi så det sidste forår, hvor noget lignende skete. Der gik vi i dialog og fik det bragt til ophør, siger Københavns Politis ledende politiinspektør, Allan Nyring.

Nye unge skal markere sig

Politiinspektøren mener godt, at det kan forklares, at borgerne på Nørrebro nu endnu en gang skal udsætte for chikane.

- Der er hele tiden nye unge, der bliver ældre og skal ud og markere sig. Vi har set det før, men vi kan ikke stoppe alt, siger han.

Værtshusejernes kritik lyder blandt andet på, at politiet er langsomme til at rykke ud, og når de endelig kommer, kan de ikke hjælpe.

- Det er ærgerligt, hvis de ikke føler, at politiet kan hjælpe dem. Jeg kan kun sige, at vi kommer så snart, vi får anmeldelsen og så hurtigt, som vi kan finde en patrulje at sende af sted. Og det vil vi blive ved med at gøre, siger Allan Nyring.

Han opfordrer samtidig til, at man bliver ved med at anmelde det hver eneste gang.

Det får en ende

Allan Nyring henviser også til politiets tryghedsmåling, der på trods af kritikken viser, at det er tryggere at være på Nørrebro, end der har været gennem længere tid. Men han forstår samtidig godt de frustrerede borgere.

- Det er klart, at man føler sig utryg, når man bliver udsat for den slags. Så vi skal finde ud af, hvad vi kan gøre for at imødegå det og tage kontakt til de unge mennesker, så det ikke sker igen, siger politiinspektøren.

- Det skal nok stoppe. Måske ikke lige med det samme, men det bliver bragt til opfør.

Det var politiets erfaring fra sidste år, så inspektøren satser på, at det samme vil vise sig i år.