Krimi

DOKUMENTATION: Sådan forklarede de i voldtægtssag fra Dianalund

Ifølge anklageskriftet bestod voldtægten i at udnytte den 14-årige pigens beruselse - men ifølge pigen var hun frisk nok til at råbe på hjælp og stritte imod.  Claus Bech / Scanpix Denmark

14-årig pige ville "putte", virkede frisk og tog på mig, lød det fra 19-årig mand. Han tvang mig ned på sengen og voldtog mig, siger den 14-årige.

En 19-årig mand blev 4. maj 2016 frifundet ved Retten i Næstved for voldtægt af en bare 14-årige pige under en fest i Dianalund mellem 12. og 13. december i fjor.

Ifølge pigen blev hun tvunget ned på en seng, fik revet tøjet af og blev voldtaget, selv om hun skreg. Ifølge den 19-årige ville pigen selv.

Hvem der taler sandt, tog retten dog ikke stilling til. Ifølge pigens bistandsadvokat og professor emeritus i strafferet, Eva Smith ved Københavns Universitet, betød en juridisk fodfejl fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nemlig, at Retten i Næstved alene tog stilling til, om pigen var så beruset, at hun var "ude af stand til at modsætte sig handlingen".

Og det var hun ikke - var både pigen og den 19-årige enige om. Og så blev han frifundet for voldtægt.

TV 2 har fået aktindsigt i dombogen. Forklaringerne gengives ikke i fuldt omfang, da de er lydoptaget ved Retten i Næstved, men dele af dem gengives i dommens præmisser.

Her er, hvad den 14-årige - vi kalder hende her Line - den 19-årige, her kaldet Emil, og to øvrige gæster ved festen fortalte i under sagen i retten:

19-årige Emil

Pigen - 14-årige Line - drak i løbet af aftenen omkring syv genstande. Hun blev dårlig efter et par timer og kastede op. Line sagde til ham, at han måtte putte hende. Hun tog ham i hånden og gik ind på et værelse.

Line bad ham lukke og låse døren. Hun kyssede ham, selv om han protesterede.

Line virkede frisk, fortalte Emil i retten. Hun tog på ham uden på bukserne og knappede hans bukser op. Han prøvede flere gange at stoppe det.

Line tog noget af sit tøj af. De lå halvnøgne og kyssede, og hun trak ham hen over sig, fordi hun ville have samleje. Line var ved fuld bevidsthed under hele episoden. Hun gjorde ikke modstand.

Emil tog et kondom på. Det fungerede ikke rigtig. Han følte sig presset, fordi der hele tiden stod nogen og talte udenfor værelset. Måske havde de sex tre-fire minutter, vurderede han i retten.

Der blev banket på døren, og de andre sagde, at de skulle komme ind til festen. Emil smed kondomet ud af vinduet.

Da han gik fra værelset, bad Line ham om at komme tilbage senere. Da han kom tilbage, bad hun ham igen om at lukke og låse døren. Hun kyssede ham og tog tøjet af ham. Hun virkede frisk og ikke ked af det eller trist. De havde sex uden kondom i fem-syv minutter. Så gik døren op.

Han var på intet tidspunkt voldsom overfor hende, og han holdt hende ikke fast. De talte sammen igen, inden han forlod festen. På det tidspunkt var Line ked af det og spurgte gentagne gange, om han havde fået udløsning.

14-årige Line

Hun drak ikke særlig meget - måske halvanden øl, fire shots og et glas Malibu. Hun efterlod på et tidspunkt glasset, og da hun derefter drak af det igen, fik hun det meget dårligt. Hun blev af to fyre presset til at tage stoffer, men hun skyllede det straks ud af næsen og blev slet ikke dårlig af stofferne.

19-årige Emil var meget nærgående i løbet af aftenen. Hun prøvede at undgå ham. Hun sad ikke på skødet af ham. Da hun fik det dårligt, gik hun ind på værelset.

Emil kom ind og låste døren. Han skubbede hende ned i sengen ved at presse på hendes skulder. Hun råbte, men ingen hørte det. Han rev hendes bukser af og lagde sig oven på hende. Hun råbte igen og prøvede at komme væk, men han holdt hende nede.

Han lå oven på hende og trængte ind i hende mod hendes vilje. Emil var aggressiv, og til sidst gav hun op. Hun var hele tiden ved bevidsthed, men hun havde det fortsat dårligt.

Line var ked af det og græd. Det stoppede, fordi en pige, som hun kendte, kom ind. Der var ikke to samlejer, og han brugte ikke kondom. Hun talte ikke efterfølgende med Emil, for han var taget væk fra festen.

Sanne

Line fik meget at drikke, men hun kunne "stå på sine ben". Line kastede på et tidspunkt op på badeværelset, og efterfølgende gik hun ind på et værelse sammen med Emil. Sanne tænkte ikke over, om Line kunne tage vare på sig selv, for hun virkede ikke så fuld.

Efter 30-40 minutter bankede Sanne på døren til værelset. Ingen svarede. Lidt senere fik hun fat i en nøgle og låste døren op. Line og Emil lå i sengen, og Emil var "oppe" i hende. Line var ikke i stand til at svare på Sannes spørgsmål, men de havde øjenkontakt.

Line gik i bad og virkede normal. Inden Emil tog hjem efter festen, talte han og Line sammen i et værelse og krammede farvel. Line var ikke ked af det. Sanne og Line overnattede med nogle andre i huset.

Line fortalte først dagen efter, hvad der var sket. Da sagde hun, at Emil havde taget kvælertag.

Gæst af ukendt køn

Line drak ret meget og sad meget op ad Emil i løbet af aftenen. Line var på et tidspunkt væk fra stuen, og senere fortalte Sanne, at Line var blevet voldtaget. Vidnet trøstede Line, som græd, fordi hun var bange for at være gravid, og fordi Sanne blev ved med at sige til hende, at hun var blevet voldtaget. Line var meget opsat på at blive og overnatte.