Krimi

Politikommisær efter voldsom video: Mine mænd slog ikke fotografen

En video af kampe mellem christianitter og politiet deles torsdag flittigt på de sociale medier.

TV 2 har fredag rettet i et citat fra politikommissær Steffen Thaaning Steffensen. I første omgang skrev vi, at "Cadok er der kun for en ting, og det er at stikke os." Dette er nu rettet til "stække".

En video fra onlinemediet Cadok gengiver, hvordan politiet trak stavene for at komme igennem en stor menneskemængde under en politiaktion torsdag.

Videoen viser en fotograf, der bløder ud af hovedet efter tumult med politibetjente. Cadok skriver selv på sin Facebook-profil, at "pludseligt begyndte politiet at slå på alle som stod og så på".

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen har dog ikke samme udlægning af historien. Ifølge ham kastede ”en frygtelig masse mennesker med sten og flasker” forud for, at politiet trak stavene.

- Da en kollega blev ramt på armen, blev det besluttet, at de ikke ville finde sig i det mere. Derfor blev stavene trukket, siger politikommisæren.

Svært at se forskel på lovlydige og ballademagere

Steffen Thaaning Steffensen erkender, at Cadoks optagelser er voldsomme, men ifølge ham har betjentene på stedet overholdt reglerne, og videoerne viser ikke andet end en, der bliver væltet omkuld.

- Cadok er der kun for en ting, og det er at stække os. Jo flere klager, der ender hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, jo bedre er det for dem, siger ham.

Han tilføjer, at hvis man ikke flytter sig fra politiet, når betjente kommer løbende med stave, er det svært for politiet at se forskel fra lovlydige og ballademagere.

- Men der er ikke nogen af mine folk, der ville slå en Cadok-fotograf i hovedet, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Der er efter hændelsen landet en klage over politiet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Betjentene har også selv GoPro-kamereaer på hjelmene, som klagemyndigheden vil se igennem.

Alternativet vil have Pind til at forklare

Videoen optaget af Cadoks fotograf er torsdag aften blevet delt mere end 4000 gange på Facebook, og den er også nået til Christiansborg.

Her beder Alternativets retsordfører, Josephine Fock, nu justitsminister Søren Pind (V) om at redegøre for forløbet.

- Jeg har svært ved at se, hvad der kan retfærdiggøre at fredelige bliver angrebet med knipler af politiet, hvis det er tilfældet. Det vigtigste er nu, at vi får afklaret, hvad der er sket, siger hun i en skriftlig kommentar.

To anholdt med store mængder euforiserende stoffer

Ved aktionen blev to personer anholdt for besiddelse af euforiserende stoffer.

Der er tale om to mænd på henholdsvis 21 og 31 år, der begge to er det, der i miljøet kaldes løbere - dem der løber med hashbodernes varer, hvis politiet kommer.

Løberne blev taget med blandt andet 40 hashkager og næsten 400 joints. De er efterfølgende begge blevet løsladt.