Krimi

Tre års fængsel: Menneskesmugler hjalp 74 personer ind i Danmark

Retten i Sønderborg har idømt en 49-årig mand flere års fængsel i en omfattende sag om menneskesmugling.

I en stor sag om menneskesmugling, der har tråde til både Italien og Tyskland, er en 49-årig mand onsdag ved Retten i Sønderborg blevet idømt tre år og tre måneders fængsel for at have hjulpet 74 personer ind i landet.

Syd- og Sønderjyllands Politi kom på sporet af den 49-årige Khaled Ahmed Jomar under efterforskningen af en sag om organiseret og systematisk menneskesmugling og mod bagmændene i Italien og Tyskland.

I samarbejde med tysk politi indledte Udlændingekontrolafdelingen en større efterforskning. 11. marts sidste år klappede fælden, og Jomar blev anholdt, da han forsøgte at smugle en statsløs palæstinenser over den dansk-tyske grænse.

Under hele sagen har den 49-årige nægtet på nogen måde at være en del af organiseret menneskesmugling.

42.000 kroner konfiskeret

Retten fandt det dog bevist, at han havde hjulpet 74 mennesker ind i Danmark, og at han havde fået penge for det. Desuden slår retten fast, at indsmuglingerne havde systematisk og organiseret karakter.

Når det kommer til antallet af indsmuglede personer, er sagen en af de største, som Syd- og Sønderjyllands Politi har haft, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ud over menneskesmugling under særligt skærpende omstændigheder blev den 49-årige dømt for forsøg på dokumentfalsk ved at være i besiddelse af fotos af ægte og falsk pas og id-kort.

Desuden fik han konfiskeret omkring 42.000 kroner i danske kroner, euro og dollar.

Khaled Ahmed Jomar valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.