Krimi

Mænd frifundet for gruppevoldtægt af omtumlet pige: Sagde ikke tydeligt fra

Det var ikke voldtægt, da tre mænd havde samleje med pige, har retten i Roskilde bestemt.

Der stod tidligere i denne artikel, at pigen var bevidstløs. Denne oplysning er rettet, da retten ikke har fundet det bevist.

Tre mænd på i dag 19, 19 og 18 år er blevet frifundet for voldtægtsanklager, efter at de på skift havde samleje med en pige bag en busk til en ungdomsfest i Herfølge i 2014.

Det afgør Retten i Roskilde torsdag.

Pigens søster forklarede i retten ifølge Ekstra Bladet, at søsteren på et tidspunkt til festen forsvandt, og at hun senere fandt frem til hende liggende på ryggen bag busken.

Søsteren forklarede, hvordan hun måtte kæmpe for at få liv i pigen, så hun kunne få hende på benene.

Pigen sagde ikke fra

Pigen afgav forklaring for lukkede døre, men ifølge anklageskriftet led hun af sukkersyge, og hun var så påvirket af alkohol og manglende insulin, at hun ikke kunne eller magtede at modsætte sig det, drengene var i færd med.

Forsvarerne for de tre mænd hævdede, at de tre mænd var overbeviste om, at pigen var helt med på at have sex med dem alle. 

Pigens indvilligelse i at have sex bestod i, at hun ikke havde sagt tydeligt nok fra.

- Det afgørende er, at hun ikke siger stop. Derfor må drengene have gået ud fra, at hun deltog i det her frivilligt, siger advokat Carsten Brix ifølge Ekstra Bladet.

Anklager Lasse Biehl vil nu indstille sagen til Statsadvokaten, som skal vurdere om frifindelsen af de tre unge skal ankes og køre forfra i landsretten.