Krimi

Her falder han om på trappen efter at have taget MDMA og kokain

Politiet støder ofte på ulovlige stoffer i det københavnske natteliv. Station 2 Politirapporten har fulgt deres arbejde.

Du kan se hele Station 2 Politirapporten tirsdag klokken 21.25 på TV 2.

I weekenderne er København særligt præget af et pulserende natteliv, hvilket giver mange udfordringer for politiet.

Derfor gør politiet en særlig indsats for at være til stede netop her i form af den tryghedsskabende gruppe ’Trygt Natteliv’. Formålet med gruppen, som går rundt på gaden til fods i nattetimerne, er ikke kun at tage hånd om problemerne, når de finder sted, men også for at forebygge at de i det hele taget når at opstå.

- Vi er ikke kun ude for at opretholde ro og orden. Vi er der ligeså meget for at få en snak med folk og høre, hvordan de har det, så de kan mærke, at vi er en synlig og helt naturlig del af gadebilledet, fortæller politibetjent Rasmus Skovsgaard, som er leder af indsatsen ’Trygt Natteliv’ i København.

Station 2 Politirapporten har fulgt Rasmus Skovsgaard og indsatsens arbejde, hvor betjentene hver weekend er vant til at håndtere problemer med både stoffer, vold og sågar knivstikkerier.

Påvirket mand falder om i trappeskakt

Det ses eksempelvis i klippet øverst. Her kontakter en vagtmand betjentene og fortæller, at en yngre mand er faldet om i en trappeskakt, efter at han formentlig har taget en ukendt mængde af stoffet MDMA – også kendt som ren ecstasy.

- I nattelivet i København oplever vi rigtig tit sådanne oplevelser. Der er desværre mange unge mennesker, der vælger at tage stoffer, og ofte går det også galt, fortæller Rasmus Skovsgaard.

Manden i trappeskakten trækker vejret, men er bevidstløs, da politiet finder frem til ham. Politiet kan ikke komme i kontakt med ham, og en ambulance bliver derfor kaldt til stedet.

Efter redderne har undersøgt manden, viser det sig, at han er påvirket af flere forskellige slags ulovlige stoffer.

- Han har taget et 0,5 gram MDMA og har nok også taget coke, og så har han angiveligt flere poser på sig af det ene og det andet, fortæller en af betjentene.

Det viser sig desuden, at manden har ADHD og er afhængig af retalin.

- Så det er en rigtig dårlig kombination, lyder det fra betjenten.

Manden blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen.

Se hvordan politiet håndterer flere lignende sager i det københavnske natteliv klokken 21.25 på TV 2.