Krimi

Bandidos-rockere nægter tredobbelt drab

Seks mænd nægter sig skyldige i tredobbelt drab på Frederiksberg - fem af dem har ifølge Københavns Politi relationer til rockergruppen Bandidos.

Efter måneders efterforskning slog Københavns Politi mandag til mod to rockerborge og mindst 11 andre adresser over hele Sjælland i en serie af ransagninger og anholdelsesaktioner, der ifølge drabschef Jens Møller handlede om at opklare drabet på tre unge mænd, der i november blev likvideret i en lejlighed på Frederiksberg.

12 personer blev anholdt - seks af dem fremtilles tirsdag morgen i grundlovsforhør sigtet for drab eller medvirken til drab - samt for overtrædelse af våbenloven.

- Min klient nægter sig skyldig, lød det det samstemmende fra alle de sigtedes forsvarere, umiddelbart efter retsmødet gik igang.

Fem af de sigtede har relationer til rockerklubben Bandidos - flere er ifølge politiet fuldgyldige medlemmer.

- Vi står med en tredobbelt likvidering, derfor er det tale om en sag, der næsten ikke kan blive mere alvorlig, lød det fra anklager Jakob Buch-Jepsen inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret for at beskytte politiets videre efterforskning.

De tre drabsofre på henholdsvis 19, 23 og 24 år blev 11. november fundet skudt i en lejlighed omkring klokken 14:00 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg - drabet fandt ifølge politiets sigtelse sted natten inden, omkring klokken 03.30.

Ifølge politiet er der anvendt både et jagtgevær og en pistol til drabene, og snart efter forklarede vidner, at mindst to personer var set på et stillads udenfor lejligheden - herefter var der hørt skud - og så var mindst en bil kørt fra stedet.

Sigtelsen mod alle de seks mænd er ens og lyder på, at de i tiden op mod drabstidspunktet i forening og efter 'udtrykkelig eller stiltiende aftale eller fælles forståelse',  under særligt skærpende omstændigheder har været i besiddelse af skarpladte skydevåben, ligesom de alle er sigtet for at have forberedt eller deltaget i tredobbelt drab, idet de anskaffede sig flere gerningsvåben, herunder en revolver kaliber 38 af mærket Smith & Wesson med tilhørende ammunition, hvorefter tre af de sigtede indfandt sig 'ved og i lejligheden' hvor de tre unge mænd - Phillip Farcinsen Leth Rasmussen, Suhaib Kh Jaffar og Mike Patrick Vinther - blev dræbt med flere skud.

Flere mulige motiver - men...

Tidligere har politiet forklaret, at de tekniske undersøgelser på stedet ikke har vist tegn på, at døren var brudt op - ligesom de tre unge mænd tilsyneladende blev dræbt, mens de lå i en seng eller på madrasser på gulvet og sov.

- I forhold til et muligt motivet for drabet kan jeg ikke sige så meget, da vi vil anmode om lukkede døre i grundlovsforhøret, sagde drabschef Jens Møller fra Københavns Politi til TV 2 efter mandagens ransagninger - ligesom det tidligere har været fremme, at de dræbte tilhørte en gruppering, som var på kant med flere andre parter i det københavnske rocker- og bandemiljø.

Efter de anholdte Bandidos-rockere er blevet fremstillet i retten på Frederiksberg sigtet for det tredobbelte drab, står det dog klart, at en række tidligere hændelser og opgør kan pege på et muligt motiv.

En af de drabssigtede Bandidos-rockere deltog i et møde mellem flere Bandidosmedlemmer og medlemmer med relation til de tre dræbtes gruppering blot et par uger inden det tredobbelte drab - et møde, der hvor noget ifølge TV 2's oplysninger endte galt og med et knivstikkeri, hvor det nu drabssigtede Bandidosmedlem blev stukket i maven.

Og konflikten mellem de to grupperinger begyndte formentlig ikke der.

En anden af de drabssigtede mænd har en nær relation til en 21-årig mand, der i 2012 blev dræbt under et gadeslagsmål.

Artiklen opdateres...