Krimi

Politiet opgiver sag om børnevoldtægter bestilt på nettet

En 66-årig mand har været sigtet for at betale for livestreaming af overgreb på børn i Asien.

Politiet har opgivet en sag mod en 66-årig mand, som har været sigtet for at betale for livestreaming af voldtægter og andre seksuelle overgreb mod børn i Asien.

Der var ikke nok beviser, fortæller efterforskningsleder Kent Rømer fra Nordsjællands Politi Politi.

- Da han bliver anholdt, var der en begrundet mistanke om, at han havde gjort sig skyldig i noget. Men som efterforskningen skred frem, mente man ikke, at man ville kunne bevise, at han var skyldig, siger efterforskningslederen.

Manden blev anholdt i februar og fremstillet i grundlovsforhør, hvor han dog blev løsladt. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og det var sparsomt med oplysninger, som politiet ville ud med.

Derfor stod det ikke klart, hvor mange børn overgrebene skulle være gået ud over, eller hvor længe den 66-årige var mistænkt for at have betalt for at se voldtægter.

I marts sidste år anholdt National Cyber Crime Center, NC3, hos Rigspolitiet 10 personer i en lignende sag, der drejede sig om seksuelle overgreb mod børn, som blev overværet live på computeren via såkaldt streaming over internettet.

Ni af de ti blev løsladt på grund af manglende beviser. Når man streamer, downloader man ikke filer på computeren, hvorfor det er svært at bevise, hvad der er foregået.

I 2014 blev en nordjyde idømt tre et halvt års fængsel for medvirken til en række overgreb mod børn i Filippinerne. Manden betalte mellem 150 og 300 kroner for at få en anden voksen til at voldtage sagens offer.

Voldtægten blev transmitteret live via internettet til den nu dømte.

I den gamle sag havde gerningsmanden fået kontakt til sine filippinske medgerningsmænd via en datingside i Filippinerne.