Krimi

Politi: 'Slikkemanden' står bag 50 krænkelser af kvinder

Bølge af sex-krænkelser stoppede i København, da 33-årig blev anholdt og fængslet.

Københavns Politi mener, at man i al hemmelighed har identificeret den mand, der i efteråret og slutningen af 2015 stod bag et meget stort antal lignende sexkrænkelser af kvinder i København.

Det fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling, Københavns Politi, til TV 2.

- Vi har sigtet ham for ca. 50 forhold og er meget overbeviste om, at vi har - eller havde - fået fat på den rigtige mand. Det tyder tekniske spor på, altså dna-spor og sådan. Sien han blev fængslet, har vi faktisk ikke haft nogen af de sagstyper overhovedet af det modus (fremgangsmåde, red.), siger Brian Belling.

Den 33-årige blev varetægtsfængslet i december, men flygtede i går fra Psykiatrisk Center Hvidovre. Derfor har Københavns Politi i dag efterlyst han med foto. Den 33-årige formodede serie-sexkrænker kan være farlig, vurderer politiet.

Ser man ham, skal man derfor ringe 114.

Et stort antal kvinder anmeldte i 2015, at de var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse eller voldtægtsforsøg. Fremgangsmåden i sagen var slående ens.

- Det er sket i nattelivet, hvor gerningsmanden har fulgt efter kvinder, som kørte alene. Han har så taget kontakt til dem, prøvet at holde dem fast, slikket dem i ansigtet og lignende, fortæller Brian Belling.

Sagen mod den 33-årige er stort set færdigefterforsket, og politiet ifølge vicepolitiinspektøren at rejse tiltale mod den nu flygtede mand inden længe.