Krimi

’Spyttemanden’ skyldig i racisme

En 58-årig mand fik hurtigt tilnavnet "spyttemanden" og blev lagt for had på sociale medier efter dette billede. Selv nægtede han efterfølgende at have spyttet. Polfoto / Polfoto

5000 kr. i bøde for at spytte og komme med racistiske tilråb mod flygtninge. Det blev straffen for 58-årig mand, der er kendt som 'spyttemanden'.

Han blev landskendt, da et pressefoto fra 7. september sidste år viste manden, der tilsyneladende spyttede mod en stor gruppe flygtninge og migranter, der gik på motorvejen ved Rødby på Lolland. Billedet vakte stor forargelse i befolkningen - ikke mindst på de sociale medier, som kogte over med kommentarer.

Manden blev efterfølgende tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b, bedre kendt som racismeparagraffen. Ifølge anklageskriftet råbte han ”muslimersvin – skrub hjem med jer”, viste fuckfingeren og spyttede flere gange mod gruppen af flygtninge og migranter.

Sagen skulle have været i retten, men det er nu ikke længere nødvendigt, fortæller anklageren.

- Han har meddelt mig, at han vil betale bøden.

Vil det sige, at han har erkendt, at det var en racistisk handling?

- Det ved jeg ikke, men hvis han nægtede sig skyldig så skulle vi i retten, og så var det dommeren, der skulle afgøre, om han skulle dømmes og have en bøde. Når han har vedtaget en bøde, så må det jo ligge implicit, at han har erkendt sig skyldig, siger Jeanette Wincentz Andersen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

TV 2 har uden held forsøgt at få en kommentar fra den 58-årige mand.