Krimi

Hittebaby er nu ude af respirator: Hun er en fin lille pige

Fredag blev en lille pige fundet for enden af en affaldsskakt - søndag er hun taget ud af respiratoren og har fået sin første sutteflaske.

En lille, nyfødt pige, der fredag morgen blev fundet i en affaldscontainer ved Væreproparken vest for København, har det efter omstændighederne godt.

Pigen er indlagt på Rigshospitalet sammen med den plejefar, som Gladsaxe kommune har udvalgt til hende - og søndag har lægerne vurderet, at hun nu er stærk nok til selv at trække vejret.

- I dag er hun taget ud af respiratoren, og plejefamilien siger, at hun har det godt, siger kommunens familiechef, Tine Vesterby Sørensen.

- De siger, at hun er en fin lille baby, og at hun opfører sig som en almindelig nyfødt, når hun er vågen. Hun har gribereflekser og følger det, der sker, med øjnene, siger Tine Vesterby Sørensen.

Havde temperatur på 25 grader

Pigen var dog temmelig afkølet med en kropstemperatur på 25 grader, da hun blev fundet - og det betyder ifølge lægerne, at det almindelige fordøjelsessystem sætter ud for at spare kroppen for energi.

- Hun har fået sondemad og har haft lidt problemer med sin mave, men det går også fremad, og hun har fået den første sutteflaske i dag, siger Tine Vesterby Sørensen.

Omstændighederne omkring den lille piges fødsel er fortsat en gåde for myndighederne, men uanset hvad, der er sket, opfordrer Tine Vesterby Sørensen pigens mor til at give sig til kende:

- Vi har jo alle muligheder for at tilbyde hende hjælp - uanset hvad, der har været årsag til det her, siger Tine Vesterby Sørensen.

Plejefamilie kan arbejde med mor

Samtidig er den udvalgte plejefamilie også godkendt til, at de i princippet kan samarbejde med moren, hvis det vurderes, at hun med den rigtige støtte vil være i stand til selv at passe på det lille barn:

- Hun ville i givet fald kunne komme og bo sammen med barnet hos plejefamilien, så de kan vænne sig til hinanden, siger Tine Vesterby Sørensen.

Den lille pige blev fundet med navlestreng og moderkage, og Københavns Vestegns Politi har fortalt til TV 2, at man har sikret sig DNA fra pigen - samt indsamlet en række spor fra det sted, hun blev fundet.