Krimi

Politiet efterlyser forsvunden windsurfer

En windsurfer forsvandt mandag efter tilsyneladende at have været i havsnød. Men politiet tror nu, at han kan være kommet i land ved egen kraft.

Se flere billeder på www.localeyes.dk.

Er du en mandlig windsurfer, der ved middagstid mandag kom i havsnød lidt vest for Hornbæk Havn, vil politiet meget gerne i kontakt med dig.

Efter en grundig eftersøgning af vandet ud for Hornbæk med både og helikoptere, er det nemlig politiets tese, at manden er kommet i land ved egen kraft.

- Sigtbarheden er rigtigt god og vi har haft rigtigt mange både i vandet og helikopter. Og vi har ikke fundet hverken sejl eller bræt, som ikke kan synke, fortæller vagtchef ved Norsjælland Politi Martin Tang til TV 2.

Ægtepar slår alarm

Anmeldelsen kom ind til politiet klokken 11.43. Et ægtepar så på surferen, der tilsyneladende kom i havsnød, da han ikke kunne få sit sejl op i den voldsomme blæst.

Manden går væk for at ringe 112, mens kvinden bliver stående for at holde øje med surferen. Da manden kommer tilbage, har de imidlertid ikke længere øjne på ham.

- Jo længere der går, jo mere sandsynligt bliver det, at han selv har reddet sig i land, siger Martin Tang.

Den tese forstærkes yderligere af, at politiet ikke har fået henvendelser fra nogen pårørende, der savner manden.

En grundig undersøgelse peger på, at surferen har kæmpet sig i land.

Kan drive helt til Sverige

Selv hvis det ikke er lykkedes for surferen at kæmpe sig i land, er der ikke stor grund til at frygte for hans liv, fortæller Martin Tang.

- Vi har talt med en professionel windsurfer, som fortæller, at man bare sejler modsat, hvis strømmen forhindrer én i at komme i land. Og fordi vandet ikke er koldt nok til at drukne, kan han drive rundt på brættet, til han dør af sult. Og så når man altså Sverige inden, fastslår han.

Den grundige undersøgelse af havet, som Søværnets Operative Kommando er ansvarlig for, har dækket området hele vejen til Sverige.

Se flere billeder på www.localeyes.dk.