Krimi

Danmarksrekord: Politi udskrev fartbøder for fire millioner kroner

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Nordjylland har sat Danmarksrekord. En kedelig en af slagsen. På lidt over fire timer blitzede Nordjyllands Politi mere end 2800 fartbilister.

Nordjylland har sat Danmarksrekord. En kedelig en af slagsen. På lidt over fire timer blitzede Nordjyllands Politi mere end 2800 fartbilister.

Nordjyderne har fart på. Eller også har folk meget travlt med at komme til Vendsyssel.

For i går blev der sat ny rekord i disciplinen at køre for stærkt. Ikke mindre end 2.800 bilister blev fotograferet  på bare fire timer på Vendsyssel-siden af tunnelen og kan se frem til en hilsen fra Rigspolitiet i postkassen. 

Det er ny Danmarksrekord. Og manden bag kameraet er overrasket. Da hun begynder at tale uafbrudt i to timer, er jeg godt klar over, at det bliver lidt usædvanligt

- Der er jo en dame på computeren, der nævner hastigheden. Da hun begynder at tale uafbrudt i to timer, er jeg godt klar over, at det bliver lidt usædvanligt. Det havde jeg slet ikke forestillet mig, siger politiassistent Kim Haubro. 

På de fire timer blev omkring 7.000 køretøjer, der kom op af Limfjordstunnelen med kurs mod nord, kontrolleret, og af dem kørte omkring 40 procent for stærkt. Der er fartbegrænsning på 90 km/t på stedet. 

Fartrekorden blev sat af en bilist, der pressede pedalen så meget i bund, at farten blev målt til 157 kilometer i timen. 

ATK-vognen holdt parkeret væk fra motorvejen med fartmåleren på en trefod ude ved trafikken. 

Der er bøder på vej for fire millioner kroner til fartglade nordjyder. Foto: Per Frank Paulsen

Når fotovognen er gemt, og vi kun har udstyret ude på en trefod, så er det min overbevisning, at så får vi det rette billede af, hvordan der bliver kørt på stedet, mener han. 

Bødesummen for alle lovovertrædelserne løber op omkring fire millioner kroner. 

Få vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politis kommentar til de mange bøder i videoen øverst – og kom med til gårsdagensrekordfangst i optagelserne herunder: