Krimi

Terrortiltalt nægter at lade sig afhøre i retten

23-årig terrortiltalt er tavs i Københavns Byret. Måske vil han senere i sagen lade sig afhøre, men ikke nu.

En 23-årig terrortiltalt mand nægter tirsdag i Københavns Byret at lade sig afhøre. Manden er sammen med tre andre tiltalt for at have medvirket til terror i forbindelse med Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade i februar sidste år.

- Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig, fortæller Michael Juul Eriksen, der er den 23-åriges forsvarsadvokat.

23-årige IA er den anden af fire tiltalte, som skulle afhøres i sagen. Indtil nu er 21-årige LE blevet afhørt. Den afhøring har varet to dage. Alle tiltalte nægter sig skyldige i anklagen om medvirken til terror.

Selv om IA ikke ønsker at afgive forklaring i sagen nu og her, så vil han muligvis lade sig afhøre på et senere tidspunkt.

Sparson forklaring

Senioranklager Bo Bjerregaard fra Statsadvokaten i København har tirsdag valgt at læse en forklaring op, som IA gav under et retsmøde mandag den 16. februar sidste år. Angrebene mod synagogen og kulturhuset Krudttønden var fundet sted i weekenden umiddelbart forinden.

IA's forklaring fra den gang var forholdsvis sparsom. Han fortalte dog, at han kendte Omar og LE. Det er nu allerede blev slået fast i løbet af retssagens tre første dage.

Han fortalte også, at han og LE mødtes med Omar, en times tid efter at der var blevet skudt mod synagogen. Også det er blevet bekræftet i løbet af retssagens første dage.

IA har desuden fortalt, at Omar ved mødet fortalte om, at der var en person, som var blevet skudt i hovedet. Men der havde ikke været nogen snak om, at det var Omar, som skulle have gjort det.

Bo Bjerregaard fortæller ved tirsdagens retsmøde, at IA derudover ikke på noget tidspunkt har afgivet forklaring i sagen. Selv om han har siddet fængslet i mere end et år.

Retssagen mod de fire ventes at vare i omegnen af 30 dage. Sagen begyndte torsdag i sidste uge, og der falder efter planen dom til september.