Terrorsagen fra København

Tiltalt i terrorsag: Min bror bliver truet af nazister

Efter at navnene på de tiltalte er kommet frem i terrorsagen, er hans bror angiveligt blevet truet på Facebook af nazister.

Da sagen mod de fire terrortiltalte i sidste uge begyndte ved Københavns Byret, ophævedet byretten navneforbuddet for de fire personer, der er tiltalt i sagen.

Flere medier - herunder TV 2 - har siden skrevet navnene på de fire mænd.

Det har nu ført til, at et familiemedlem til en af de tiltalte - 31-årige Mahmoud Rabea - er blevet truet.

Det oplyste hans forsvarer, Jesper Storm Thygesen, i dag i Københavns Byret, da retsmødet netop var ved at være slut. Her bad Mahmoud Rabea om at få ordet.

- Det drejer sig om navneforbuddet, som du ophævede, sagde Mahmoud Rabea, inden retsformand Marianne Madsen afbrød ham.

- Jeg tror hellere, at vi må lade din forsvarer få ordet, sagde hun.

- Mahmoud vil gerne have frem, at konsekvensen af ophævelsen af navneforbuddet er, at hans bror er blevet truet på Facebook af nogle nazister, sagde Jesper Storm Thygesen.

Den 31-årige er - sammen med tre andre - tiltalt for at have medvirket til terrorisme og forsøg på terrorisme fra 14. februar 2015 kl. 16.15 og til dagen efter kl. 00.40, da Omar El-Hussein angreb ved synagogen og dræbte Dan Uzan og sårede to politifolk.

Alle fire nægter sig skyldige.

Til TV 2 oplyser Jesper Storm Thygesen, at han endnu ikke har set den pågældende besked, som hans klient taler om.

- Det er noget, jeg først selv lige har fået at vide. Jeg synes, at det er meget uheldigt, at det har konsekvenser for andre end ham. Det er jo ham, der sidder på anklagebænkenm og som anklagemyndigheden peger på, siger Jesper Storm Thygesen.

Før forsvareren har undersøgt sagen nærmere og drøftet den med sin klient, kan han ikke tage stilling til, om der skal ske noget videre med de angivelige trusler.

- Nu skal jeg lige have det dækket af. Men det er klart, at er der en trussel på livet, vil jeg ikke udelukke, at vi vil melde det til politiet. men det skal jeg også lige aftale med Mahmoud (hans klient, red.), siger Jesper Storm Thygesen.

Sagen fortsætter i morgen ved Københavns Byret, og der ventes først dom i sagen til september.