Krimi

Sygehusdrab: Fjendskab splittede kolleger i to lejre

Den tiltalte kvinde antyder, at drabsanmeldelsen bunder i en personlig strid mellem grupper af sygeplejersker.

Stemningen var ikke altid den bedste på akutafdelingen på Nykøbing F. Sygehus.

Gruppen af sygeplejersker var splittet i to, og ofte blev der sladret heftigt på de sociale medier.

Det fortæller en 31-årig sygeplejerske mandag i Retten i Nykøbing Falster, hvor hun er tiltalt for at have slået tre patienter ihjel.

- Vi var splittet i to. Jeg var en del af en gruppe, der festede meget i weekenden, fortæller kvinden.

Fra hver af de to grupper nævner hun fem-seks af sine nu tidligere kolleger.

- Billeder og kommentarer blev ofte delt på de sociale medier, og det var med til at forstærke en gruppeopdeling på afdelingen.

Særligt én af de andre sygeplejersker havde hun tilsyneladende et anstrengt forhold til.

- Vi havde en 30-års fødselsdag, hvor jeg tog en venindes kæreste med hjem. Det tog jeg konsekvensen af. Det gør selvfølgelig ikke en populær, forklarer den tiltalte.

Det var en af kvinderne fra den anden gruppe, der 1. marts 2015 mente at have overrasket den nu tiltalte, da hun var i færd med at dræbe en patient med medicin.

Kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, har gentagne gange antydet, at sagen er det rene opspind og bunder i ondsindet sladder. Det synspunkt synes den tiltalte at dele.

- Den tanke har jeg tænkt. Det vil jeg ikke afvise. Jeg har tænkt mange tanker i løbet af det sidste år, siger den sorthårede kvinde.

Siden sin anholdelse har den 31-årige nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt tre patienter med dødelige cocktails af medicin og forsøgt at tage livet af en fjerde.